Ministrul Adrian Veștea (PNL): Vom analiza toate opțiunile așa încât candidatul nostru să câștige prezidențialele, inclusiv o alianță cu celelalte partide de dreapta (VIDEO)

Ministrul Adrian Veștea (PNL): Vom analiza toate opțiunile așa încât candidatul nostru să câștige prezidențialele, inclusiv o alianță cu celelalte partide de dreapta (VIDEO)
Foto: Adrian Ioan Veştea / Facebook

Adrian Veștea, ministrul PNL al Dezvoltării, nu a exclus o alianță între PNL și restul partidelor de dreapta, deci și USR, astfel încât candidatul lor la prezidențiale, cel mai probabil Nicolae Ciucă, să intre în turul 2 și să câștige.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV, în contextul în care PSD și PNL s-au înțeles până la urmă pe data alegerilor: prezidențialele pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarele între, fix pe 1 Decembrie, Ziua Națională.

Adrian Veștea speră la o prezență cât mai mare la vot

„E adevărat că Ziua Națională e zi de sărbătoare, dar cred că fiecare dintre cei responsabili își vor respecta dreptul civic de a participa la vot și sunt încrezător că vom avea o prezență pe măsură în funcție și de importanța pe care o vor acorda românii la aceste alegeri parlamentare. De cele mai multe ori, localele sunt vârful de prezență, dar și celelalte alegeri beneficiază de o participare relativ bună la vot”, a declarat Adrian Veștea.

El și-a manifestat apoi speranța că prezența la urne va fi mare, astfel încât votul românilor chiar să fie reprezentativ.

Întrebat dacă, în opinia sa, liderul PNL, Nicolae Ciucă, are șanse să intre în turul al doilea al prezidențialelor, Veștea a răspuns: „Cred că trebuie să vedem din punct de vedere al rezultatelor ultimelor alegeri, care reprezintă principalul barometru, faptul că PNL e cel mai important partid de dreapta. Am toată convingerea că mobilizarea partidului de la fiecare scrutin (…) va face diferența, suntem foarte bine structurați și candidatul PNL cu siguranță va fi cel care va trece în turul 2”.

El a respins apoi acuzația că PNL a insistat pe mutarea prezidențialelor din septembrie înapoi în noiembrie-decembrie pentru a-i da timp lui Ciucă să mai câștige notorietate.

Veștea, despre strategia PNL pentru prezidențiale

Întrebat dacă la nivelul PNL e luat în calcul scenariul în care Ciucă nu va putea intra în turul 2 fără o alianță cu celelalte partide de dreapta, Adrian Veștea a răspuns: „Cu siguranță că vor exista fel și fel de analize, e o perioadă în care trebuie să pregătim temeinic acest lucru. Am convingerea că un partid matur cum e PNL, care în ultimii ani s-a mobilizat și a dat președintele României, o va face și de această dată. Vom analiza serios toate oportunitățile posibile așa încât candidatul nostru să fie cel care va câștiga prezidențialele. Inclusiv această alianță pe partea dreaptă poate fi gândită fie înainte de turul 1 sau când considerăm necesar, inclusiv în turul 2”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`