Ministerul Justiţiei a demarat, joi, procedura de selecţie a magistratului de legătură care va fi trimis în Franţa.
Candidatul eligibil trebuie să fie procuror, judecător sau asimilat al acestora şi să aibă experienţă în domeniul cooperării judiciare internaţionale.
În plus, pentru a fi numit magistrat de legătură în Franţa, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulative: să fie cetăţean român, cu domiciliul în România, procuror, judecător sau persoană de specialitate juridică asimilată judecătorilor sau procurorilor, să cunoască la un nivel avansat (scris, vorbit) limba franceză, să aibă o vechime în magistratură de cel puţin şase ani şi să aibă experienţă practică în domeniul cooperării internaţionale, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţiei, citat de Mediafax.
Selecţia va fi făcută pe baza unui concurs de dosare şi a unui interviu.
Persoanele interesate trebuie să depună un CV european, însoţit de copiile documentelor care atestă experienţa acestora în conformitate cu condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, se precizează într-un anunţ publicat, joi, pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Doritorii pot depune documetele până în 13 septembrie inclusiv.
Magistratul de legătură îşi va desfăşura activitatea la Paris, în cadrul Ministerului francez de Justiţie. Mandatul magistratului de legătură este de trei ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată.