Ministerul Energiei a fost reclamat la DNA. Reacția lui Sebastian Burduja (VIDEO)

Ministerul Energiei a fost reclamat la DNA. Reacția lui Sebastian Burduja (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministerul Energiei a fost reclamat la DNA pentru plăți nejustificate către furnizorii de gaze și electricitate. Curtea de Conturi a constatat nereguli în decontarea a 7 miliarde de lei, în 2022, în baza unei scheme de plafonare a prețurilor. Ministerul e acuzat că ar fi autorizat plățile către furnizori care nu erau îndreptățiți să beneficieze de această schemă.

Fostul ministru ale Energiei, Virgil Popescu (PNL), se apără și spune că procedurile de decontare erau foarte clare și această măsură a fost aprobată de ANRE după o verificare strictă.

O explicație a venit și de la actualul ministru, Sebastian Burduja (PNL), în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

Burduja, reacție după ce Ministerul Energiei a fost reclamat la DNA

„Dl Popescu are dreptate, solicitările furnizorilor se transmit ANRE, ANRE le validează, ele ajung la minister, apoi se fac plăți. În măsura în care există recomandări sau chiar măsuri ale Curții de Conturi, noi ne conformăm întotdeauna, recuperăm aceste plăți.

Dacă au fost erori, eu sunt convins că au fost erori materiale, tehnice, nu cu rea intenție, dar sigur instituțiile statului își vor face treaba și nu e locul meu să comentez asemenea demersuri”, a declarat Sebastian Burduja, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)