Allen Coliban, primarul Brașovului, este acuzat că a mințit în legătură cu faptul că ar fi absolvit Facultatate de Automatică și Calculatoare din București, în condițiile în care, în ciuda datelor trecute în CV, prodecanul instituției susține că edilului nu numai că nu a absolvit facultatea, ci chiar a fost exmatriculat.
Acuzațiile vin din partea a doi profesori universitari din București: Ciprian Dobre, prodecan la facultatea respectivă, și Traian Rebedea, profesor asociat la Universitatea Politehnica din Capitală, potrivit Newsbv.ro.
„Dl. Coliban, aproape 20 de ani ati mintit ca sunteti absolvent al A&C. Acum stergeti repede urmele?Ma intreb daca un om care minte de 17+ ani este un #omnou, care va aduce schimbare reala in Romania. Si oare mai este intreg la cap sau este un om frustrat, daca a trebuit sa minta atata timp. Va dati seama ca poate acum afla toata rudele si cunostintele sale adevarul”, a scris Traian Rebedea, pe Facebook.
În urma acuzațiilor, Allen Coliban și-a modificat CV-ul atât pe site-ul Senatului, cât și pe cel al USR, precizând că nu a luat licența.
„A minţit ca să fie votat şi a făcut fals în declaraţii oficiale pe senat.ro. Sper să se sesiseze şi Parchetul, să verifice dacă nu e cumva fapt penal. Eu chiar nu cred că toţi politicienii sunt hoţi sau corupţi. Mentalitatea asta a noastră că toti sunt hoţi peste tot strică mult. Aşa zic şi plagiatorii, şi cei care îşi fac treaba de mântuială, este foarte facil să justifici orice prin «toţi fac asta»”, a mai comentat Rebedea pe Facebook.
La rândul său, prodecanul Ciprian Dobre a vorbit despre primarul Brașovului.
„Nu îl cunosc şi nu am nimic cu el. Dar cum să spui că eşti absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din UPB, dar, de fapt, să figurezi că ai fost exmatriculat şi nu ai susţinut licenţa?”, s-a întrebat retoric Dobre.
Întrebat de „Adevărul” despre situaţia lui Allen Coliban, prodecanul a făcut câteva precizări.
„Domnul Allen Coliban a început în anul 1998 studiile, le-a întrerupt de mai multe ori, iar în anul 2009, în anul 5 de facultate, a fost, în final, exmatriculat cu decizia UPB nr. 177 din 19.03.2009, din cauza faptului că nu a promovat un număr de discipline în final. El, după 2005, nu a mai cerut să refacă. UBP îi incurajează pe studenţi şi nu îi exmatriculează imediat, pentru că se porneşte de la ideea că poate totuşi se întorc la studii. Doar că, în cazul domnului Coliban, din 2005 până în 2009 nu a mai dat vreun semn”, a spus Dobre.
Pe pagina de internetcolibanprimar.ro, edilul recunoaşte că a editat ulterior informaţiile.
„Am editat descrierea din CV, astfel încât să fie clară partea legată de licenţă şi regret că nu am clarificat-o mai devreme. Da, am renunţat la a-mi da licenţa în 2005, după ce terminasem anul 5 de facultate. Cu mintea de acum poate că aş lua o altă decizie, dar la 20 şi ceva de ani şi în contextul de atunci a fost decizia cu care am fost împăcat. Am avut noroc că, din punct de vedere profesional, au contat mereu doar rezultatele pe care le-am obţinut, nu diploma, IT-ul fiind un domeniu plin de astfel de exemple”, e explicaţia dată de Coliban.
foto: Newsbv.ro
foto: Newsbv.ro