Mihai Tudose: „Tocmai asta provoacă această iritare în rândul PSD, că PNL-iștii vor să aibă un partener în noi foarte cuminte, care să înghită tot, pe nemestecate chiar” (VIDEO)

Publicat: 29 08. 2024, 13:20
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele Consiliului Național al PSD, europarlamentarul Mihai Tudose, nu crede că Nicolae Ciucă, liderul PNL, va ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Într-o intervenție în emisiunea „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV, acesta a reacționat la criticile venite din partea PNL-iștilor în ultimele zile. Tudose a insistat că PSD-ului și lui Marcel Ciolacu nu le e frică de candidatura lui Ciucă deoarece n-au motiv.

Tudose, replică la atacurile din PNL: Nu poți să taci la nesfârșit…

„Ei ne acuză pe noi că n-avem planuri, ei ne acuză că n-avem… Deocamdată noi avem președinte candidat desemnat, ei nu au. Noi nu trebuie să le prezentăm lor planul nostru de guvernare, o să-l prezentăm românilor. Eu n-am văzut niciun plan de guvernare al PNL.

Tocmai asta provoacă această iritare în rândul PSD, ei vor să aibă un partener în noi foarte cuminte, care să înghită tot, pe nemestecate chiar. Când ies liderii lor, spunând ”noi trebuie să fim la putere să nu cumva să fie PSD, că PSD nu guvernează, ci fură”… Nu putem să nu ne aducem aminte niște chestii din pandemie, cu energia etc. Nu poți să taci la nesfârșit”, a mai declarat europarlamentarul PSD.

Tudose, amuzat de declarațiile lui Ciucă

Despre afirmația lui Nicolae Ciucă potrivit căruia PSD-iștii atacă PNL pentru că le e frică de candidatura sa la Cotroceni, Tudose a spus că e o „declarație bufnit râsul”.

„I-aș sugera dlui Ciucă să stea un pic de vorbă cu dl Simion care spune exact același lucru, că el intră în turul 2 cu dl Ciolacu, dna Lasconi ea intră în turul 2 cu dl Ciolacu etc. Poate să stabilească între ei cum fac chestia asta, că locul 2 e unul singur și deocamdată sunt vreo 4… E hilară declarația că ne e frică. Ce ne face, ne mușcă?”, a continuat acesta.

Mihai Tudose a mai spus că, în opinia sa, Ciucă nu va intra în turul 2 al prezidențialelor. Totodată, el a afirmat că Ciucă e „mai rău” ca Iohannis, că „nici măcar nu e dl Iohannis, e copia dlui Iohannis”.