Mihai Tudose: Nu e vorba de un ping-pong, că la ping-pong trebuie să fie doi. Domnul Ciucă se joacă cu mingea la perete, dar să aibă grijă cum dă că îi vine mingea înapoi în cap (VIDEO)

Mihai Tudose: Nu e vorba de un ping-pong, că la ping-pong trebuie să fie doi. Domnul Ciucă se joacă cu mingea la perete, dar să aibă grijă cum dă că îi vine mingea înapoi în cap (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, a fost întrebat despre schimburile de replici de pe scena politică, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a spus despre liderul PNL, Nicolae Ciucă, că „se joacă cu mingea la perete, dar să aibă grijă cum dă că îi vine mingea înapoi în cap”.

Mihai Tudose (PSD), pe B1 TV, despre Nicolae Ciucă și situația PNRR

Întrebat despre ultimele declarații de pe scena politică, social-democratul a spus: „În primul rând, nu e vorba de un ping-pong, că la ping-pong trebuie să fie doi. Domnul Ciucă se joacă cu mingea la perete, dar să aibă grijă cum dă că îi vine mingea înapoi în cap. Vorbește despre PNRR și vorbim despre cererea de plată numărul 3. Ei bine, cererea de plată numărul 3, în primul rând, trebuia să fie depusă în martie 2023, când prim-ministru era chiar marele jucător, eroul Ciucă”.

„Nu a depus-o și, și acum, avem dificultăți fiindcă în PNRR s-au pus niște condiționalități asumate de România, printre care și acea mare linie roșie pe care o invocă acum urmașii Brătienilor, în ceea ce privește impozitul pe microîntreprinderi. Ei au pus acea scădere a pragului de impozitare, iar acum ei nu o recunosc. Mi se pare cel puțin hilar să faci așa ceva, sau pur și simplu să fii lovit de amnezie, sau pur și simplu, de dragul politicii pure, să îți permiți să faci niște afirmații d-astea care cad în cap la primul vânt”, a adăugat Mihai Tudose.

Ce a spus despre alegerile prezidențiale

Întrebat în contextul unui sondaj USR dacă ar fi avantajat PSD de un tur 2 prezidențial între Marcel Ciolacu și George Simion, Mihai Tudose a spus: „Noi ne vedem de treabă, vă spun ca șef de campanie, ne vedem de treabă, nu ne uităm la clasamentele făcute de diverse case de sondare, fiindcă sunt instantanee ale unei monede care se învârte în aer. Așa arată astăzi, mâine poate să se mai schimbe. Nu ne alegem contracandidații, ne vedem de treabă, prezentându-ne programul nostru, candidații noștri, ce avem noi de gând să facem”.

„Că ne avantajează unul sau altul, am auzit 40.000 de comentarii pe zi că nu știu ce facem noi și ne e mai bine cu ăla, ne e mai bine cu ăla. Aud în fiecare zi, toți ceilalți contracandidați sunt cel puțin în turul 2 și ne explică ce o să facă ei atunci acolo. Am mai spus acum o săptămână, o mai spun o dată, păi, hai să facem turul 2 cu cinci locuri, acum mai nou cu șase ca să intre și Nicu și să fie bine, nu? O să decidă electoratul cine intră în turul 2 – și tot electoratul, cine câștigă turul 2”, a adăugat președintele Consiliului Național al PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`