Mihai Tudose, despre tensiunile din coaliție: „Sper că această guvernare să funcționeze” (VIDEO)

Mihai Tudose, despre tensiunile din coaliție: Sper că această guvernare să funcționeze (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose, a comentat într-o intervenție pentru B1 TV speculațiile privind tensiunile din coaliție, în contextul în care președintele PSD, Marcel Ciolacu, și președintele PNL, Nicolae Ciucă, nu participă împreună la evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române. Mihai Tudose a spus că în ciuda schimbului de replici acide care vin dinspre cele două partide, guvernarea trebuie să funcționeze:

Mihai Tudose, despre tensiunile din coaliție

„Eu sper că această guvernare să funcționeze, această alianță să funcționeze pentru că până la urmă nu e vorba de sentimente, e vorba de matematică și de țară. Matematica spune clar că este nevoie de această alianță pentru a guverna coerent această țară. De aici încolo mai vedem după alegeri”.

Întrebat despre faptul că PNL nu s-a implicat în rezolvarea crizei fermierilor și a trasnportatorilor, Mihai Tudose a spus:

„Eu am văzut cum nu reacționează. Citați din președintele PNL. E de bun simț și de bun augur să ai o strategie pe termen mediu care ar trebui să fie o piatră de temelie la strategia pe termen lung, dar toate pleacă de la o aprofundare a prezentului. De acolo plecăm. Viteza de reacție, să nu zic înceată, mai diferită decât a noastră, eu știu că premierul Marcel Ciolacu și Guvernul au racționat cât s-a putut de repede la solicitările din stradă. În rest, dacă vorbim de acțiunea partidelor este altceva. Partidele fac ce doresc, important e ca Guvernul să funcționeze.

Ca să citez dintr-un coleg al domnului Ciucă care justifica sau căuta să găsească argumente pentru sau în favoarea implicării PNL a spus: noi am fost alături, domnul Ciucă a fost de acord cu măsurile propuse și pe cale de a fi implementate de către prim-ministrul Ciolacu. Ceea ce înțelegem de aici este că măsurile au fost stabilite și decise de premier, în consens cu dorința celor din stradă. Domniile lor au fost de acord. Doar că acum o să ne trezim din nou cu fluturaș cu cine a mărit pensiile, când PSD a mărit pensiile. Dar asta e viața!”

Recent, eurodeputatul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, i-a oferit o replică eurodeputatului Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PSD, și a sugerat că președintele Klaus Iohannis și liberalii s-au ascuns în ultimele două săptămâni, în plin protest al fermierilor și transportatorilor.

Replica lui Mihai Tudose pentru Rareș Bogdan: „Oja galbenă peste unghiile negre”

Vicepreședintele PSD spune că PNL și Klaus Iohannis „a/au ales să dispară în ceață pe durata protestelor transportatorilor și agricultorilor”.

„Vineri, la un post TV, mi-am manifestat mâhnirea referitor la comportamentul «colegilor» de guvernare… În frunte cu neînfricatul lor lider… care a/au ales să dispară în ceață pe durata protestelor transportatorilor și agricultorilor. În antiteză cu modul în care Președintele PSD Marcel Ciolacu s-a manifestat anul trecut la greva cadrelor didactice. Ciolacu fiind atunci prezent, lângă premierul Ciucă, la toate negocierile/întâlnirile cu protestatarii. Asumând rolul de aliat/partener de guvernare…..”, a scris Mihai Tudose, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`