Mihai Tudose, despre postul de comisar european al României: Desemnarea este atributul primului ministru, mi-e greu să cred că domnul Ciolacu îl va desemna pe Klaus Iohannis

Mihai Tudose, despre postul de comisar european al României: Desemnarea este atributul primului ministru, mi-e greu să cred că domnul Ciolacu îl va desemna pe Klaus Iohannis
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Eurodeputatul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a declarat marți seara la Antena 3 că nu a auzit să fie vehiculat numele lui Klaus Iohannis la Bruxelles pentru o funcție de comisar european, transmite G4Media.ro.

Mihai Tudose nu crede că Marcel Ciolacu l-ar desemna pe Klaus Iohannis pentru postul de comisar

Eurodeputatul PSD spune că premierul este cel care îl desemnează pe reprezentantul României în Comisia Europeană și că nu crede că Marcel Ciolacu l-ar nominaliza pe Klaus Iohannis.

„Nu știm încă ce portofoliu avem. Desemnarea este atributul primului ministru, mi-e greu să cred că domnul Ciolacu îl va desemna pe Klaus Iohannis”, a declarat Mihai Tudose.

„Eu nu cred că există așa ceva și nu am nicio informație în acest sens că domnul președinte Klaus Iohannis dorește să fie comisar european, pe orice fel de portofoliu”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă a auzit vreodată vehiculat numele, Mihai Tudose a spus: „Nu”.

Presa austriacă susține că sunt vehiculate numele lui Mihai Tudose și Klaus Iohannis

Agenția austriacă de presă APA susține că noua componență a Comisiei Europene începe să capete contur și că din partea României sunt vehiculate numele lui Mihai Tudose și Klaus Iohannis.

Surse politice au declarat pentru G4Media susțin că Mihai Tudose și Klaus Iohannis au șanse mici să obțină nominalizarea Guvernului. Premierul Marcel Ciolacu ar fi declarat într-o ședință de partid că nu va fi desemnat Mihai Tudose, dar că portofoliul de comisar va fi la PSD.

Sursele G4Media spun că eurodeputatul PSD Victor Negrescu are cele mai mari șanse să obțină postul de comisar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`