Mihai Tudose cere cercetări după declarațiile PNL despre decizia CCR: Dacă nu se confirmă, cei care au lansat în spațiul public asemenea acuzații doar pentru a-și justifica în avans niște eșecuri trebuie să plătească (VIDEO)

Mihai Tudose cere cercetări după declarațiile PNL despre decizia CCR: Dacă nu se confirmă, cei care au lansat în spațiul public asemenea acuzații doar pentru a-și justifica în avans niște eșecuri trebuie să plătească (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Eurodeputatul Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, a comentat reacțiile PNL cu privire la decizia CCR privind candidatura Dianei Șoșoacă, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și s-a arătat de părere că, dacă acuzațiile nu se confirmă, „cei care au lansat în spațiul public asemenea acuzații doar dintr-o dorință din asta, de-aș justifica, repet, în avans niște eșecuri, eu cred că trebuie să plătească”.

Mihai Tudose (PSD), pe B1 TV, despre tensiunile de pe scena politică

„Cred că toți românii așteaptă același lucru, să trecem de această perioadă complicată cu alegerile generale și prezidențiale ca lucrurile să vină într-o anumită normalitate, fiindcă ceea ce se întâmplă acum nu este generat de altceva decât de disperarea unora că obțin rezultatele scontate, de disperarea altora de a ajunge la putere cu orice preț, și apar aceste derapaje – unele foarte grave și am să dau un exemplu din weekend, de sâmbătă, duminică și luni, când piața politică și piața publică, media, a fost inundată de niște declarații, după părerea mea, absolut iresponsabile și care ar trebui cumva cercetate sau cineva să se aplece mai cu atenție asupra lor”, a declarat Mihai Tudose.

„PNL, în special, după ce a înghițit acea gălușcă cu legea pentru un singur om, acela era un demers foarte «democratic» (…), a găsit pretextul cu decizia Curții Constituționale că – vezi, Doamne! – este mâna PSD. Eu vă spun cu toată responsabilitatea, Curtea Constituțională a României este una dintre instituțiile supreme din România. Nu poți să spui că cineva, un partid, un om, un reprezentant al unei formațiuni, a influențat o decizie a Curții Constituționale! Acolo sunt magistrați. Că – vezi, Doamne! – au fost propuși de către PSD, ei n-au fost membri PSD, așa cum sunt propuși și de PNL unii, sunt propuși de Administrația Prezidențială alții, dar indiferent cine i-a propus, în momentul în care a ajuns omul respectiv acolo, este judecător la Curtea Constituțională și, repet, unii chiar magistrați, magistrați grei”, a adăugat social-democratul.

„Să vii să arunci în spațiul public așa ceva doar din dorința de a-ți pansa niște răni sau de a justifica în avans niște eșecuri e un atentat foarte grav. Eu cred că statul român, prin instituțiile de profil, ar trebui să vadă, poate au dreptate oamenii, domne`, știu ei ceva că a fost decizia influențată, și atunci să plătească cel care a încercat să influențeze decizia și cel care s-a lăsat influențat, dar dacă nu se confirmă acest lucru, cei care au lansat în spațiul public asemenea acuzații doar dintr-o dorință din asta, de-aș justifica, repet, în avans niște eșecuri, eu cred că trebuie să plătească”, a mai spus Mihai Tudose.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:59 - Cum a reacționat un profesor când un elev i-a deranjat ora și i-a răspuns necivilizat. Copilul a ajuns la medicină legală
13:55 - Argeș: Femeie de 70 de ani și fiul ei, afacere ilegală cu droguri. Aveau acasă plantație de canabis
13:47 - Marea Britanie nu a fost niciodată „mai grasă”, arată statisticile
13:38 - Simona Spătaru: USR le-a dat celor din PNL șansa să își spele obrazul. I-am arătat încă o dată lui Nicolae Ciucă, cu subiect și predicat, ce înseamnă o ieșire de la guvernare (VIDEO)
13:31 - O fetiță de patru luni a rămas blocată în mașină. Părinții nu le-au permis pomperilor să forțeze portiera
13:25 - DNA confirmă: PSD a transformat Casa Unirea într-un instrument de jefuire a banilor publici. PNL-ul lui Iohannis și Ciucă a fost părtaș la deturnarea fondurilor
13:11 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu o joacă tot a la PSD. Decizia PNL a fost aceea că, da, coaliția nu mai există, însă Guvernul își va îndeplini obligațiile asumate de a guverna stabil până după alegeri (VIDEO)
13:04 - Veste bună pentru românii care stau la bloc. Ar putea beneficia de bani din partea statului pentru a-și îmbunătăți confortul locuințelor
13:04 - Condusă de Ursula von der Leyen, Comisia Europeană luptă împotriva deciziei instanței privind transparența în cazul vaccinurilor Covid
12:52 - Marcel Ciolacu: „Noi medicamente pe lista celor gratuite sau compensate, de la 1 noiembrie”. Despre ce este vorba (VIDEO)