Mihai Sturzu: Oamenii tineri din PSD nu au reușit să modernizeze partidul, în așa fel încât în 2015, PSD să adopte câteva principii solide. Eu nu mă mai regăsesc în partid din cauza unor principii (VIDEO)

Publicat: 16 12. 2015, 17:58
Foto: B1 TV

Mihai Sturzu, fost lider al Tineretului Social Democrat, a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Evenimentul Zilei”, de pe B1 TV, depre demisia sa din PSD. Acesta a admis că oamenii tineri din PSD nu au reușit să reformeze partidul în ultimii cinci ani.

”Eu am intrat în PSD acum cinci ani, foarte încrezător în șansa unei generații tinere de politicieni pe care o reprezenta Victor Ponta atunci, de a reforma acest partid. Eu cred în valorile stângii și cred că România are nevoie de o stângă corectă, modernă, din punctul meu de vedere, stânga însemnând că indiferent unde te naști în țara asta, trebuie să beneficiezi de aceeași școală, același spital, aceleași instituții, și asta trebuie să facă statul pentru oameni. Din păcate, după cinci ani, recunosc că nu am reușit, oamenii tineri din PSD, să modernizăm partidul, în așa fel încât în anul 2015, PSD să adopte câteva principii solide și de esență, astfel încât să se despartă de lucruri pe care oamenii le cred și au dreptate să le creadă despre PSD. Să se distanțeze de comunism, de baroni, de corupție și să fie un partid modern”, a declarat Sturzu.

Mihai Sturzu, despre demisia din PSD

#DIRECT_ONE_w08d6u#

”Ce am propus eu sunt câteva lucruri foarte simple, dar în profunzime. Eu nu cred că ne despărțim de comunism dacă ridicăm o sală întreagă în picioare la Sala Palatului. Eu cred că ne despărțim de comunism dacă statuăm în interiorul PSD o regulă prin care cei care au deținut funcții la nivel național și județean în PCR, UTC, Uniunea Studenților Comuniști Români și FSN nu mai au astăzi dreptul să aibă aceste funcții. În PSD sunt astăzi zeci, sute, mii de oameni impecabili și foarte bine pregătiți, dar, săracii sunt undeva în eșaloanele 17-18-19. De asta nu crede Rommânia în PSD, pentru că una spunem și alta facem”, a mai spus fostul social-democrat.

”Ce am propus eu cred că este de mult bun-simț. Am spus că dacă se ajunge în în faza de trimitere în judecată pentr orice faptă penală săvârșită cu intenție, hai să se suspende din calitatea de membru. Dacă va câștiga procesul, sigur partidul îl va alege. Dacă pierde procesul, chiar nu se mai poate să continuăm împreună”, a mai spus Mihai Sturzu.

Totodată, acesta a mai precizat că nu se regăsește în principiile PSD.

”Eu nu am decis într-o bună zi să ies pe scena Congresului și să spun niște lucruri. Din păcate, în interiorul partidelor oamenii intră într-o bulă în care respiră același aer și ajung să se creadă doar pe ei. La Comitetul Executiv am spus că sunt aranjate alegerile.  Asta face ca PSD să piardă reflexul de a câștiga alegeri. Dacă în PSD inclusiv alegerile proprii sunt fraudate. Eu am spus că în această fază în care PSD există acum, eu nu mă mai regăsesc, și nu din cauza unor oameni, ci din cauza unor principii”, a mai declarat Sturzu.