Mihai Stănișoară: Plecarea mea din PDL nu este trădare pentru că nu afectează cu nimic partidul

Publicat: 06 03. 2013, 17:22

Fostul lider democrat-liberal Mihai Stănişoară, care şi-a anunţat miercuri înscrierea în PNL, a susţinut că plecarea sa din PDL nu înseamnă trădare.

„Trădare înseamnă să pleci dintr-un proiect în curs de realizare, să ai anumite mijloace la îndemână prin care să faci un rău celui de unde ai plecat. Astăzi PDL este într-un moment în care chiar depunătorii de moţiune au constatări multe, nefericite, la adresa situaţiei partidului. Este un moment în care partidul îşi caută, îşi croieşte o cale. Eu am decis că în fapt proiectele şi principiile mele nu le mai pot împlini acolo. Este un moment în care plecarea mea nu afectează cu nimic PDL. Acum, că este în dezbateri pe ce drum o apucă vor hotărî în înţelepciunea lor foştii colegi din PDL încotro se îndreaptă, deci nu este o trădare”, a spus Stănişoară într-o conferinţă comună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu.

El nu a dorit să comenteze situaţia actuală a democrat-liberalilor, precizând că a a făcut acest lucru în interiorul partidului şi că din nefericire stenogramele şedinţelor nu vor fi date publicităţii.

„Nu este un subiect şi nu vreau să intru într-o asemenea etichetare sau analiză. Astăzi acest lucru practic îl vor face foştii mei colegi din PDL, de arenă politică de astăzi şi de mâine, urmând ca ei să ia decizia cea mai înţeleaptă la Convenţie”, a spus Stănişoară.

Fostul democrat-liberal a arătat că nu a avut o discuţie cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi nici cu vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde, arată Agerpres

„Nu am avut nicio discuţie cu dl Vasile Blaga. Am considerat că este bine ca toată lumea să afle în acelaşi moment despre hotărârea mea. Sunt un om care nu priveşte înapoi cu mânie. Ceea ce este important este ceea ce se va întâmpla de acum înainte atât cu mine cât şi cu proiectul la care m-am alăturat. Cred că la fel de important ar fi fost să-l anunţ pe ultimul membru din ultima comună. Am ales această cale pentru că eu respect la fel de mult pe ultimul membru din ultima comună din România şi pe ceilalţi care au stat lângă mine într-o poziţie sau alta”, a mai spus Stănişoară.