Mihai Răzvan Ungureanu: Nu e o grabă să preluăm guvernarea acum. Cel mai greu de administrat este victoria (VIDEO)

Mihai Răzvan Ungureanu: Nu e o grabă să preluăm guvernarea acum. Cel mai greu de administrat este victoria (VIDEO)
Foto: B1 TV

Prim-vicepreședintele PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, a comentat marți seară, în cadrul emisiunii Actualitatea Românească de pe B1 TV rezultatele primului sondaj de după alegerile prezidențiale, care arată că președintele ales, Klaus Iohannis este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor, iar PNL-ul ar câștiga alegerile parlamentare dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare.

”Sondajele de după victorie sunt nectarul zeilor, care te binedispune dar îți poate lua și mințile. Cota de încredere a lui Klaus Iohannis este atât de ridicată este urmare a victoriei din 16 noiembrie. Marele PNL se află acum și în preferințele electoratului. PNL are nevoie de o concentrare continuă pe ce înseamnă resursa umană proprie în vederea unei viitoare, eventuale preluări a guvernării. În momentul în care personalități ale partidului se află sub cota celor 30% pe care, teoretic ar trebui să îi aibă PNL, și vorbesc aici de rezultatele din primul tur, își pui întrebarea dacă îți valorifici cum trebui motoarele de încredere și dacă ești capabil, pe seama resursei umane pe care o ai, să generezi în continuare încredere.”, a comentat Ungureanu.

Liberalul a afirmat de asemenea că anul 2015 va fi, pentru noul Partid Național Liberal unul provocator și la fel de greu ca 2014, adăugând că nu este o grabă preluarea guvernării.

”Eu cred că primul lucrul pe care PNL trebuie să îl facă în acest moment este să se gândească în mod accentuat la două lucruri: consolidarea internă a fuziunii și realizarea cu înțelepciune, cu tact, dar și cu viziune a structurilor esențiale pentru un partid mare, capabil să țină piept jumătății de stânga a spectrului politic. Nu se poate face peste noapte. Nu e un proces simplu. În al doilea rând, partidul trebuie să se concentreze pe resursa umană, pe viziune, pe criteriile unui viitor proiect de țară, pregătirea preluării guvernării – când va fi cazul, că nu e o grabă să priei guvernarea acum – pregătirea garniturilor de oameni capabili să își asume candidaturi la alegerile locale și garnitura de viitori candidați pentru Parlamentul României.”, a explicat Mihai Răzvan Ungureanu.

”Toate acestea fac din anul 2015 un an extraordinar de încărcat, foarte provocator politic. Un an cu nimic mai ușor decât 2014. Aici este un procs cât se poate de profund și, în egală măsură dureros, de restructurare internă. Cele două partide nu mai există, exită unui singur. Trecerea de la punerea în practică a decizie Tribunalului București, la momentul în care acest mare partid începe să funcționeze și coerent și coeziv, perioada aceasta de timp s-ar putea să ia cel puțin un an de zile. Într-acolo se duce efortul nostru în acest moment. Am încredere în colegii din structurile locale că văd, înainte de orice miză, obligția aceasta. Altminteri procentele de încredere pe care domnul Iohannis le are acum ni se vor întoarce împotrivă ca un bumerang. Și cel mai greu de adminisitrat este victoria pentru că ea fixează un standard în așteptăile populației”, a mai precizat liberalul.

Mihai Răzvan Ungureanu: Nu e grabă să preluăm guvernarea

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei