Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)

Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Mihai Alexandru Ghigiu

Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a discutat despre referendumul lui Nicușor Dan.

„PSD-ul nu se va opune, din contră, în Consiliul General va vota pentru acest referendum”

Mihai Ghigiu a declarat că PSD va vota în Consiliul General pentru organizarea referendumului propus de Primarul General Nicușor Dan. El a subliniat că Guvernul nu va emite o ordonanță de urgență, însă dacă un proiect de lege ajunge în Parlament, se va analiza situația la acel moment.

Ghigiu a fost întrebat dacă ar trebui sau nu să aibă loc referendumul: “Să aibă loc, bineînțeles”.

„Dar cum?”, a întrebat moderatorul emisiunii.

“Asta este decizia Primăriei Generale a Capitalei, cum va avea loc referendumul. PSD-ul nu se va opune, din contră, în Consiliul General va vota pentru acest referendum”, a precizat Mihai Ghigiu.

„Dar fără o lege care să fie modificată, nu se poate”, a continuat moderatorul emisiunii Actualitatea.

„Nicușor Dan trebuia să se gândească și la posibilitățile legale”

„Cred că în momentul în care domnul Primar General s-a gândit că vrea să facă acest referendum, trebuia să se gândească și la posibilitățile legale. Eu l-am văzut zilele trecute cu legea în mână, deci bănuiesc că știe foarte bine legislația, în momentul în care vine cu o astfel de propunere, plus, să nu uităm, că suntem cu mai puțin sau cu o lună înainte de alegeri. Dacă venea cu o astfel de propunere, spre exemplu, în august, când au avut loc o serie de modificări la legislația electorală, vă garantez că nimeni n-ar fi fost împotrivă, dar, totuși, chiar cu o lună înainte de alegeri, să ne apucăm să schimbăm legislația, în condițiile în care chiar colegii de dreapta au clamat de-a lungul timpului și vedem sute de declarații, le putem căuta în online, în care ne spun că n-avem voie să ne atingem de legislația electorală în timpul jocului, exact cum spune premierul”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului.

Chestionat dacă, tehnic, se poate da OUG, Ghigiu a răspuns: “PSD-ul va vota în Consiliul General pentru această propunere, solicitare a Primarului General, de a organiza un referendum.

Dacă va ajunge în Parlament un proiect de lege, vom vedea la momentul respectiv. Guvernul nu va da Ordonanță de Urgență, dar dacă va ajunge în Parlament o lege, vom vedea la momentul respectiv.

Plus că PNL, USR, celelalte formațiuni care susțin această idee au majoritate, cred, în Parlament, vor reuși să își treacă un proiect de lege”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`