Mihai Fifor, despre incidentele cu dronele rusești: România are toate capacitățile pentru a se putea apăra. Legislația ar trebui modificată ca intervenția militarilor români să poată fi făcută și în afara poligonului (VIDEO)

Mihai Fifor, despre incidentele cu dronele rusești: România are toate capacitățile pentru a se putea apăra. Legislația ar trebui modificată ca intervenția militarilor români să poată fi făcută și în afara poligonului (VIDEO)
Foto: Facebook @ Mihai Fifor

Deputatul PSD Mihai Fifor, fost ministru al apărării, a comentat incidentele cu dronele rusești, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și s-a arătat de părere că legislația „ar trebui modificată ca intervenția militarilor români să poată fi făcută și în afara poligonului”.

Mihai Fifor (PSD), pe B1 TV, despre incidentele cu dronele rusești

„România are toate capacitățile necesare pentru a se putea apăra în cazul oricărui fel de atac. Să nu uităm că, totuși, România este țară membră a Alianței Nord-Atlantice și există, zic eu, suficiente garanții de securitate pentru România. Într-adevăr, iată, această discuție legată de posibilitatea de a doborî aceste drone este o discuție care preocupă pe toată lumea și tocmai de aceea am să încep prin a spune că nu trebuie să existe îngrijorare, pentru că România are capacitatea de a doborî astfel de drone, în condițiile în care acest lucru este necesar”, a declarat Mihai Fifor.

„Important este să știți următorul lucru, aceste fragmente de drone nu o să fie doborâte de forțele Armatei României. Sunt fragmente de drone. Suntem, totuși, la frontieră cu o zonă de conflict militar. Se întâmplă lucrul acesta. Sigur că ne dorim să nu avem niciun fel de altă surpriză. Îngrijorător este însă faptul că, iată, o dronă clar militară a survolat teritoriul României și lucrul acesta trebuie cu atenție monitorizat și, într-adevăr, trebuie schimbată legislația de așa natură încât forțele noastre să poată să intervină și să doboare acest tip de obiect zburător”, a adăugat fostul ministru.

„Există codul aerian. Codul aerian permite Ministerului Apărării Naționale să ia măsuri pentru limitarea accesului. Pe de altă parte, există legislație care trebuie modificată, mă refer aici, de pildă, la legea 122 din 2011, dacă nu mă înșel, referitoare la munițiile militare și la echipamentele militare, care ar trebui modificată ca intervenția militarilor români să poată fi făcută și în afara poligonului”, a continuat el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:29 - Suma alocată de Patriarhia Română pentru persoanele afectate de inundații. A fost anunțată și o colectă pentru ajutorarea sinistraților
17:28 - Administrația Prezidențială, reacție după apariția unor informații privind o posibilă candidatură a lui Klaus Iohannis, la Senat, pe listele PNL: Președintele își va încheia mandatul la termen și nu intenționează să demisioneze din funcție
17:20 - Comisia Europeană recomandă noi măsuri statelor membre UE. Fumatul și vapatul ar putea fi interzise
17:20 - Marius Militaru (Jandarmerie): E o chestiune de timp până va fi prins bărbatul care provocat incendiul de la Parlament. El nu a pătruns în zona de securitate din clădire (VIDEO)
17:11 - Sute de membri Hezbollah răniți în Liban după ce le-au explodat pagerele. E „cea mai mare breșă de securitate” după izbucnirea războiului cu Israel (surse Reuters)
17:08 - Un expert în pensii a explicat ce trebuie să facă un pensionar dacă s-a reangajat, între timp: „E o aiureală” (VIDEO)
17:01 - Ce au decis magistrații în cazul Danei Marijuana? Artista a primit vestea cu zâmbetul pe buze
17:00 - Minerii amenință cu proteste din cauza Legii pensiilor: „Solicităm partidelor politice eliminarea articolelor care creează discriminare”
16:51 - O fetiță de 8 ani a luat mașina familiei și a condus 20 de kilometri. Singurul lucru pe care l-a lovit pe drum
16:37 - Un fost semifinalist de Euro cu România U21 se retrage din fotbal la 26 de ani / Gigi Becali plătise sute de mii de euro pentru el