Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)

Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
Mihaela Popa, membră a mișcării „România Renaște!”, care îl susține pe Mircea Geoană la prezidențiale.

Mihaela Popa, membră a mișcării „România Renaște!”, care îl susține pe Mircea Geoană la prezidențiale, a declarat vineri, pentru B1 TV, că a modifica o lege pentru un singur om echivalează cu un atentat la democrație.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV, în contextul în care PNL-iștii au venit, miercuri, cu un amendament ce-l ajută pe președintele Klaus Iohannis să candideze la parlamentarele din 1 Decembrie fără să fie nevoit să demisioneze din funcție și fără să încalce Constituția.

Mihaela Popa critică PNL pentru „amendamentul Iohannis”

„PNL a votat schimbarea statutului (partidului) nu o dată, de trei ori pentru Iohannis: o dată să fie membru în Biroul Național, o dată să fie prim-vicepreședinte, o dată să poată candida.

Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om. În rest, a fost atât de mult timp, 10 ani, în care această lege putea fi modificată… Dl Iohannis poate să candideze ca orice om, PNL la fel are dreptul să-l susțină, deși pe dedesubt oamenii și mulți de la baza partidului au fost surprinși de asemenea decizii. Nu se fac asemenea lucruri.

Nu se face așa ceva, să schimbi statutul că vrei tu nu știu ce președinte la PNL, mai schimbi o dată statutul că-l vrei pe al doilea președinte la PNL, că nu are vechime, mai schimbi a treia oară statutul că vrei să fie candidatul tău la Președinție”, a declarat Mihaela Popa, pentru B1 TV.

Aceasta a precizat apoi că a decis să revină în politică după opt ani de pauză și să susțină un independent la Președinție deoarece „societatea asta are nevoie de o resursă umană extraordinar de bună din toate partidele”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`