MESAJUL lui Augustin Lazăr despre o posibilă DEMISIE: Nu îmi este teamă de NIMIC

MESAJUL lui Augustin Lazăr despre o posibilă DEMISIE: Nu îmi este teamă de NIMIC

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat vineri, că nu se teme că va fi revocat din funcție și că nu există temei legal pentru schimbarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

El a declarat că decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader a fost una surprinzătoare.

„A fost o surpriză, pe care nu aș vrea să comentez mai mult, decât ceea ce am comentat public. Părerea mea este că nu există temei pentru revocare. Pentru a da mai multe detalii, este nevoie să vedem și noi raportul în cauza”, a afirmat Lazăr, la Realitatea TV.

De asemenea, el a fost întrebat dacă îi este teamă că i se va cere și lui revocarea din funcție.

„Nu îmi este teamă de nimic, atât timp cât sunt în cadrul legal. Problema este că mi-e teamă să nu speculez. Dacă ne uităm la dispozițiile legii cu referire la modul în care pot fi revocați magistrații Ministerului Public cu anumite funcții de conducere, legea prevede anume care sunt cazurile respective, între care și managementul defectuos, care trebuie constatat nu de către Executiv, ci trebuie constatat de instituțiile competențe ale justiției, respectiv Inspecția Judiciară, prezentat CSM, examinat în secția de profil a CSM, dată o soluție, adusă la cunoștință persoanei respective, care are dreptul să o atace. Este o procedura judiciară foarte clar stabilită pentru a se putea ajunge în final la concluzia că cineva a exercitat management defectuos sau nu”, a explicat Augustin Lazăr.

El a precizat că are o relație corectă din punct de vedere instituțional cu Laura Codruța Kovesi și își va exprimă un punct de vedere cu privire la propunerea de revocarea a șefei DNA după ce va analiză raportul întocmit de Ministerul Justiției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie