Memoria victimelor de la ”COLECTIV”, batjocorită de Piedone. Politicianul își face campanie electorală cu mesajul „Ai grijă pe cine votezi, să nu te FRIGI”

Publicat: 27 08. 2020, 23:20

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, în primă instanță, la opt ani și șase luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”, dar asta nu l-a împiedicat să candideze pentru Primăria Sectorului 5, din partea Partidului Puterii Umaniste (PPU), al lui Dan Voiculescu. Recent, Piedone le-a dat unor locuitori ai acestui sector mănuși de bucătărie, cu mesajul „ai grijă pe cine votezi, să nu te frigi”.

64 de oameni au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015. O a 65-a persoană s-a sinucis ulterior, de dragul persoanei iubite pe care o pierduse.

Condamnat în dosarul ”Colectiv”, Piedone își face campanie cu mesajul „Să aveți grijă cu cine votați, să nu vă frigeți!”

„Să aveți grijă cu cine votați, să nu vă frigeți!”, i-a spus Piedone unei tinere, căreia i-a dat o mănușă.

„Poftiți o mănușă de bucătărie, să aveți grijă cu cine votați, să nu vă frigeți și de data asta”, i-a transmis unei femei.

Momentele au fost prezentate la Antena 3.

„Oamenii au primit cu amuzament ideea candidatului și au promis că vor fi foarte atenți în momentul în care vor pune ștampila pe buletinul de vot”, a susținut prezentatoarea Antena 3.

Cristian Popescu Piedone, 8 ani și jumătate de închisoare în dosarul ”Colectiv”

La mijlocul lunii decembrie 2019, Tribunalul București a pronunțat prima decizie pe dosarul ”Colectiv”.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare. Cei trei patroni ai clubului bucureștean, Paul Gancea, Alin Anastasescu și Costin Micu, au fost condamnați fiecare la câte 11 ani și 8 luni. Daniela Niță, care deținea firma de artificii, a primit 12 ani și 8 luni de închisoare. Acestea sunt doar câteva dintre condamnările pronunțate atunci de către judecătorii Tribunalului București.

Instanța a mai stabilit daune morale și materiale de câteva zeci de milioane de euro pentru rudele victimelor.

Primul termen de judecată din apel a fost fixat pentru 18 septembrie 2020.

Chiar și așa, Cristian Popescu Piedone și-a lansat candidatura pentru Primăria Sectorului 5, sub sloganul „După treizeci de ani, trebuie să trăim în sectorul 5 ca la oraș”.

„Pare ireal, așa-i, dar chiar dacă am ajuns la jumătatea anului 2020, la noi, aici în sectorul 5, sunt 31 de străzi de pământ, ca în cătunele ascunse din vremea străbunicilor. După treizeci de ani, trebuie să trăim în sectorul 5 ca la oraș”, a transmis Piedone, într-un comunicat al Partidului Puterii Umaniste.