Un membru PMP nu a fost lăsat să voteze în Voluntari, pentru că locuiește peste hotare. Tomac: BEC să informeze secțiile că românii din diaspora pot vota în țară cu orice tip de pașaport

Publicat: 24 11. 2019, 11:49
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Un membru PMP, care are domiciliul în străinătate, a fost împiedicat să voteze, la Secția 91 din Voluntari, județul Ilfov, anunță Eugen Tomac, liderul formațiunii, care a denunțat că românii de peste hotare nu pot vota în țară cu orice pașaport, ci doar cu unul diplomatic.

„Cetățenilor români cu domiciliul în străinătate nu li se poate interzice dreptul de a vota în România!

Am sesizat astăzi Biroul Electoral Central asupra faptului că unui membru PMP, cetățean român cu domiciliul în străinătate, i-a fost îngrădită exercitarea dreptului la vot în România. Mai exact, președinta secției de vot 91 din Voluntari, județul Ilfov, a decis abuziv, cu de la sine putere, că cetățenii români care au domiciliul în străinătate nu pot vota pe teritoriul României cu orice pașaport românesc, ci numai cu pașaport diplomatic”, a scris, duminică, Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP a cerut Biroului Electoral Central „să informeze birourile electorale ale secțiilor de votare că cetățenii români cu domiciliul în străinătate pot vota astăzi în orice secție de votare de pe teritoriul României”.

„Peste 500.000 de cetățeni români cu domiciliul în străinătate au, în acest moment, pașapoarte românești valabile. Aceștia trebuie să știe că pot să voteze la orice secție de vot din țară sau din străinătate, că nimeni nu poate să le interzică dreptul constituțional de a vota!”, a mai spus Eugen Tomac.