Medicii care au oferit îngrijiri manifestanților, anchetați de guvern lui Recep Tayyip Erdogan

Medicii care au oferit îngrijiri manifestanților, anchetați de guvern lui Recep Tayyip Erdogan
Guvernul condus de Recep Tayyip Erdogan a lansat anchete împotriva medicilor care au tratat protestatarii de la începutul manifestațiilor în urmă cu două săptămâni, Uniunea medicilor din Turcia fiind...

Guvernul condus de Recep Tayyip Erdogan a lansat anchete împotriva medicilor care au tratat protestatarii de la începutul manifestațiilor în urmă cu două săptămâni, Uniunea medicilor din Turcia fiind atenționată cu privire la aceste mișcări.
„Inspectorul şef al Ministerului Sănătăţii, Iyzzet Tasçi a declarat, într-un mesaj adresat, la 13 iunie, Camerei Medicilor din Istanbul, că a lansat o anchetă asupra infirmeriilor improvizate, care au tratat membrii mişcării de rezistenţă” la Istanbul, a afirmat Osman Öztürk, din partea TTB, în timpul unei conferinţe de presă.

Acesta a cerut liste cu numele celor care au tratat manifestanți, deopotrivă și numele celor care au fost tratați, scrie Mediafax.

În urma violențelor debutate în urmă cu două săptămâni, sute de medici, infirmieri, farmaciști și studenți la medicină au acordat îngrijiri persoanelor rănite în timpul protestelor.

Intrebat de AFP, Ministerul Sănătăţii a declarat că nu este în măsură să se pronunţe cu privire la existenţa unei asemenea anchete.

Protestele s-au soldat cu patru morţi, trei manifestanţi şi un poliţist, şi peste 7.500 de răniţi, dintre care 50 grav.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`