Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)

Publicat: 25 10. 2024, 18:54
Sursa foto: Bogdan Constantin Matei / Facebook

Senatorul PSD Bogdan Matei a declarat vineri, pentru B1 TV, că e convins că unii primari vor face înțelegeri cu AUR dacă asta le va garanta majoritatea în Consiliul Local. „Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci?”, a întrebat acesta retoric. În schimb, Matei a precizat că nu există nicio prietenie între PSD și AUR.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Bogdan Matei, despre potențiale colaborări ale partidelor cu AUR în teritoriu

„Nu știu cât e cu tovorășia asta la nivel înalt sau nu, dar am auzit și discuția cu privire la anumite alianțe din teritoriu. Nu vă supărați, orice primar care a câștigat alegerile și nu are majorirate în Consiliul Local își dorește să facă orice pentru a avea majoritate să-și ducă la îndeplinire ce a promis în campanie alegătorilor. (Zamfir: Și cu AUR?) Eu sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local și cu AUR. Dacă îți mai trebuie doi consilieri să faci majoritate și ăia doi sunt de la AUR, dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci?”, a declarat senatorul PSD.

În schimb, Bogdan Matei a precizat că nu poate fi vorba despre o prietenie între PSD și AUR, respingând astfel speculațiile conform cărora PSD vrea să-l ajute pe George Simion, candidatul AUR la prezidențiale, să ajungă în turul al doilea cu Marcel Ciolacu, candidatul social-democraților.