Măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor. Natalia Intotero: Problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri (VIDEO)

Măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor. Natalia Intotero: Problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri (VIDEO)
Natalia Intotero (PSD), ministrul Familiei. Sursa foto: Natalia Intotero / Facebook

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a vorbit despre măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și a explicat că „problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri”.

Natalia Intotero, pe B1 TV, despre măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor

„După perioada Covid, a urmat apoi războiul din Ucraina, toate acestea au influențat foarte mult starea de bine a copiilor, a tinerilor, a adulților în general din România și nu numai. Chiar și la nivelul Uniunii Europene au apărut aceste probleme”, a declarat Natalia Intotero.

„Din acest punct de vedere, Guvernul României a decis suplimentarea bugetului Ministerului Educației pentru a veni în sprijinul tinerilor, elevilor care au solicitat, deci până acum dacă era o rușine să soliciți o întâlnire cu un psiholog, de această dată nu a mai fost o rușine și din partea acestora a venit solicitarea de a li se pune la dispoziție în fiecare instituție de învățământ consilierii școlari, care de fapt sunt psihologii. S-au făcut demersuri, s-au făcut angajări, dar încă nu este un număr suficient și statul român mai are de recuperat”, a adăugat Natalia Intotero.

„În egală măsură, tot pe zona de sănătate mintală, problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri, iar aici, din acest punct de vedere, statul român lucrează prin ministerele decise de CSAT”, a continuat ea.

Natalia Intotero: A venit momentul să îi ascultăm mai mult pe tineri și să ne pliem pe nevoile lor

„Chiar la noi, la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, am demarat începând din luna aprilie acea campanie de prevenție «Fără bariere – TOT adevărul despre droguri», un alt fel de comunicare în care i-am implicat pe tineri, pe foștii consumatori de droguri, iar reprezentanții autorităților locale, centrale, parlamentari, chiar și ministru, noi am fost prezenți la aceste campanii și nu am vorbit, pentru că a venit momentul să îi ascultăm mai mult pe tineri, pe copii, nevoile acestora și să ne pliem pe aceste nevoi pentru a veni în sprijinul lor”, a mai spus ministrul Natalia Intotero.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:06 - Diana Buzoianu, despre legea candidaturii lui Iohannis: USR o va ataca la CCR dacă va trece prin Parlament / Inclusiv PSD s-a opus să pună proiectul pe ordinea de zi și să îl respingă (VIDEO)
20:04 - Românii care au carduri și conturi la această bancă trebuie să fie extrem de atenți la bani! Anunț important pentru toți clienții instituției bancare
19:57 - Tragedie în Italia. Doi turiști, un bebeluș și bunica sa, au fost dați dispăruți în urma inundațiilor din nordul Italiei
19:42 - Cât costă o noapte de cazare în complexul lui Dan Bittman. Părerile turiștilor sunt împărțite: „După ce cobori 188 de trepte …”
19:37 - Sondaj: Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă ar obține cele mai multe dintre voturile exprimate de cetățenii Republicii Moldova la prezidențialele din România
19:31 - Gest admirabil din partea unui tânăr din Târgu Jiu. Acesta a găsit pe stradă un portofel plin cu bani
19:22 - Octavian Berceanu: Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro. Bani pentru partide și pentru infractori pe seama populației – 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării (VIDEO)
19:22 - O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice se lansează pe 27 septembrie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care aplică pentru finanțare și de ce documente este nevoie
19:11 - Diana Mardarovici (PNL), despre „Legea Iohannis”: În context electoral, că s-a răzgandit Marcel Ciolacu și că nu mai vrea să susțină această modificare legislativă, nu e o surpriză pentru nimeni (VIDEO)
19:05 - Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane