Mașina care se pliază, soluția pentru lipsa acută de locuri de parcare (VIDEO)

Mașina care se pliază, soluția pentru lipsa acută de locuri de parcare (VIDEO)

Spaniolii au început lucrul comun cu americanii pentru o mașină care se pliază, soluția pentru o problemă mondială: lipsa locurilor de parcare.

Mașina, denumită Hiriko, va fi inițial produsă în Europa și va fi disponibilă chiar din acest an.

Noutatea aceste mașini este că este pliabilă, fiind posibilă ”împachetarea” acesteia pentru a fi parcată în locuri foarte strâmte.

Această mașină electrică va intra în producție în primăvara acestui an, după ce va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva din martie 2013.

Hiriko Fold este cu 20 de centimetri mai mică decât Smart Fortwo și este construită de un grup de antreprenori din Spania și experți de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Ca să poată încăpea într-un spațiu de parcare mai mic de 1,5 metri, Hiriko are la mijloc o îmbinare care îi permite să fie micșorată, iar roțile pot fi rotite până la 60 de grade, astfel încât parcarea să se facă foarte ușor.
Cu o baterie reîncărcată în doar un sfert de oră, mașina nu va putea atinge o viteză mai mare de 50 km/oră. În plus, pentru început, Hiriko va fi disponibilă doar pentru închiriere.

Hiriko Ford, mașina care se pliază și care poate fi parcată chiar și în cele mai strâmte locuri

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`