Marius Pașcan, despre situația de la CE Oltenia: Sunt consternat de reacția autorităților. Când vezi un veritabil lagăr de concentrare, când mor trei oameni, ministrul și șefii de acolo ar fi trebuit să demisioneze urgent (VIDEO)

Publicat: 25 01. 2023, 17:19
Actualizat: 25 01. 2023, 18:08
Foto: Facebook @ Marius Pașcan

Marius Pașcan, prim-vicepreședinte PMP, a comentat tragedia de la Jilț Sud și condițiile de muncă de la Complexul Energetic Oltenia în ansamblul său, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a alăturat vocilor care spun că ar fi fost necesară inclusiv demisia lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei.

Marius Pașcan (PMP) compară condițiile de muncă de la CE Oltenia cu „un veritabil lagăr de concentrare”

Prim-vicepreședintele PMP s-a arătat „consternat de reacția autorităților statului”.

„Atunci când mor trei oameni și vezi mai apoi și cauzele, care sunt la lumina zilei, dincolo de cercetările penale, când vezi un veritabil lagăr de concentrare, când mor trei oameni, de la ministru până la șefii și directorii de acolo ar fi trebuit să demisioneze în mod urgent. Pentru că e clar că e o situație care a fost tolerată, cunoscută și acceptată ca atare”, a declarat Marius Pașcan.

„Uitați-vă în toată lumea aceasta, marile războaie, confruntările sunt din cauza resurselor, a energiei, a combustibililor, toată bătălii lumii este pe resurse, și uitați-vă cum gestionează statul român una dintre cele mai importante resurse energetice ale țării, cum lucrează acei oameni. Eu mă îngrozesc, dincolo de aceste morți! Să mergi zilnic, să stai opt ore, 10, 12 la muncă, și mai apoi să mergi încă patru ore pe jos, până la domiciliu, este inuman! Parcă suntem în sclavagism. Dar cum e posibil așa ceva?! Și mai apoi să vedem și contracte din acestea cu dedicație între directori, conducere, Consiliu de Administrație și tot felul de interpuși, cu firme care asigură un transport non-conform, și s-a ajuns la această situație”, a adăugat fostul parlamentar de Mureș.

„Dacă există ceva pozitiv în această situație, este că vedem ce ar trebui făcut și o reformă de ansamblu care se impune aici. Alea sunt condiții de muncă, alea sunt benzi transportoare?! Cum să performezi în astfel de situații?! Iată o rețetă, per ansamblu, cum se ajunge ca în asemenea situații, de gestiune aproape frauduloasă a statului prin reprezentanții săi puși cu caracter politic, să gestioneze absolut falimentar astfel de combinate, complexe energetice, și mai apoi să le vândă pe nimic pentru că sunt nerentabile, pentru că sunt falimentare”, a continuat el.