Partidul Ecologist Român (PER) a cerut, „chiar în două rânduri”, amânarea alegerilor locale, a afirmat Marius Necula, prim-vicepreședintele formațiunii, vineri, în direct pe B1 TV, la „Bună, România” cu Radu Buzăianu.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Într-o discuție despre situația de la Galați, unde polițiștii au amendat un șofer care transporta nu mai puțin de 21 de persoane, deși microbuzul său era destinat transportului de marfă, Marius Necula a afirmat: „Revenind puțin la Galați, eu sunt gălățean și pot să vă spun că, într-adevăr, Galațiul este unul din focarele de astăzi din țară, adică are unul dintre cele mai mari numere de cazuri de îmbolnăvire pe coronavirus. DSP Galați este complet depășit și probabil că cea mai bună decizie – deja ministrul a fost acolo, a trimis și corp de control – este cumva să fie înlocuită persoana respectivă cât mai repede, ca să se poată face aceste anchete epidemiologice. Partidul Ecologist a solicitat, chiar în două rânduri, ca aceste alegeri să fie amânate dintr-un singur motiv, și anume. Eu recunosc și înțeleg presiunea politică și mediatică asupra Guvernului Orban. Guvernul Orban, astăzi, nu mai poate să ia, și se vede acest lucru, că este într-o criză de luare a deciziilor. Nu mai are curajul să ia decizia de stare de urgență, cu toate că alegerile locale au fost amânate în primăvară, când aveam 300 de îmbolnăviri pe zi, iar astăzi avem peste 1.000 de îmbolnăviri pe zi. Când am fost serioși, atunci sau acum? În ceea ce privește solicitarea Partidului Ecologist de a se amâna alegerile este tocmai din acest lucru, ca la nivel guvernamental să se poată lua deciziile fără ca ele să mai fie influențate de politic și de dorința aceasta de a manipula și de a lua voturi de la populație”.
Programate inițial pentru prima parte a anului, alegerile locale din 2020 au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor sale specifice, iar acum scrutinul este planificat să se desfășoare în 27 septembrie, dar acest lucru depinde de evoluția epidemiei de COVID-19.
Prim-vicepreședintele PER a explicat că „lucrurile nu sunt deloc simple. Este îngrijorător ceea ce se întâmplă. Este clar că, din punctul meu de vedere, autoritățile au cam scăpat lucrurile din mână. Partea de comunicare se dovedește a fi complet eronată, pentru că nu reușește să convingă populația. Partea medicală nu reușește să facă suficient de multe teste pentru a lua exemplul Germaniei, pentru că virusul nu este pervers nu mai în România. Nu a dezvoltat perversitatea numai în România, a dezvoltat-o și în Germania, dar în Germania lucrurile stau altfel, pentru că ei, ca și în Coreea de Sud de altfel, a fost una dintre țările care a testat foarte multe. Testând foarte mult, atunci s-au putut izola persoanele. La noi, anchetele epidemiologice sunt făcute – haideți, să folosesc un eufemism – cu neprofesionalism”.