Marius Manole: De 35 de ani ne conduc aceleași două partide mari și late. Dacă de 35 de ani vedem că nu e bine, vedem cine-s oamenii din partide astea, ce ne costă să încercăm altceva? (VIDEO)

Marius Manole: De 35 de ani ne conduc aceleași două partide mari și late. Dacă de 35 de ani vedem că nu e bine, vedem cine-s oamenii din partide astea, ce ne costă să încercăm altceva? (VIDEO)

Marius Manole consideră că ar trebui să nu mai mergem niciunul la vot, în semn de protest față de clasa politică, sau să votăm cu toții și, indiferent care va fi rezultatul, măcar să știm cum stăm, cine suntem și să ne asumăm. Actorul nu-și poate imagina cum de românii se plâng de cum arată țara lor, dar votează tot PSD și PNL, partidele care ne conduc de aproape 35 de ani.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Pe bune!”, moderată de Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Cum vede Marius Manole prezența la vot

„Eu visez ziua în care ori nu ieșim niciunul (la vot), ca să sancționăm și spunem ”fraților, nu ne interesează! ori plecați toți, ori nu mai ieșim niciunul la vot”, ceea ce practic cred că e imposibil că noi românii, și nu numai românii, oamenii în general nu sunt așa uniți să decidă un lucru așa important și să-l respecte. Se va găsi unul care pentru o anumită sumă sau niște favoruri s-ar duce la vot și ar strica tot…

Sau visez ziua în care să ieșim 99% dacă nu 100% la vot și să hotărâm, măcar să știm că asta au vrut oamenii, ăștia suntem, ne asumăm!

Dar când cineva câștigă cu 33%, cu 15%, cu 12% e cam frustrant…”, a spus Marius Manole, pentru B1 TV.

Actorul a mai spus că e o „bătaie de joc” faptul că primarii sunt aleși într-un singur tur și că ar trebui să ieșim în stradă și să cerem organizarea alegerilor locale în două tururi.

De ce continuăm să votăm politicienii de care nu suntem mulțumiți?

Întrebat cum i s-a părut rezultatul alegerilor din 9 iunie (locale și europarlamentare), Marius Manole a răspuns: „Pentru mine e îngrozitor, infiorător. Pentru unii pare că da (e o nefericire), dar pentru alții pare că nu. Încep să cred că am eu o problemă, că sunt nebun…”.

„Eu gândesc așa, că dacă de 30 de ani sunt două partide mari și late care conduc țara asta…35 de ani, a fost FSN care s-a transformat în PSD. Dacă de 35 de ani vedem că nu e bine, vedem cine conduc partidele astea, ce oameni sunt în ele, câți infractori dovediți sunt în aceste partide, vedem lucrul ăsta, ce ne costă să încercăm altceva? Acum o să spuneți că pot să încerce AUR… Parcă și așa, măcar să-i schimbe pe ăștia!”, a mai spus Marius Manole.

Actorul i-a întrebat apoi pe oamenii din Crevedia cum au putut să-l voteze iar pe primarul care a închis ochii la neregulile din cauza cărora s-a produs explozia de la stația GPL: „Chiar nu ne pasă deloc de oamenii ăia care au murit acolo???”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`