Marius Șișu, numit de fostul Guvern în fruntea Agenției Medicamentului deși a picat admiterea la Farmacie, a fost demis de ministrul Victor Costache

Publicat: 09 01. 2020, 16:28
Foto: Agenția Națională a Medicamentului / Facebook

UPDATE: Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății. Ordinul de demitere a lui Marius Daniel Șișu a fost semnat joi de ministrul Victor Constache.

Marius Daniel Șișu, numit de fostul Guvern în funcția de președinte interimar al Agenției Naționale a Medicamentului, deși a picat admiterea la Facultatea de Farmacie, a fost demis de ministrul Sănătății, Victor Costache, informează HotNews, care citează mai multe surse.

În iulie 2018, Șișu a picat examenul de admitereal Universității de Medicină și Farmacie din Craiova: a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25. Recorder nota că acesta a șifalimentat mici afaceri cu medicamente.

În februarie 1019, Marius Daniel Șișu a fost numit la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului. Comunicatul ce anunța numirea sa nu a inclus nicio informație despre pregătirea lui profesională.

Agenția Națională a Medicamentului este instituția care decide ce medicamente intră sau ies de pe piața din România. De asemenea, Agenția Națională a Medicamentului ar trebui să monitorizeze permanent stocurile de medicamente din țara noastră, în condițiile în care medicamente esențiale lipsesc adesea de pe piața din România, mai notează HotNews.