Marius Budăi, surprins la Vama Sculeni într-o mașină care a fost furată din Belgia în anul 2015: „Am crezut că e o farsă” (VIDEO)

Publicat: 17 12. 2023, 22:08
Actualizat: 17 12. 2023, 23:44
Foto: Guvernul României / Facebook

Fost ministru al Muncii, social democratul Marius Budăi a fost surprins într-o mașină furată, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni.  Într-o intervenție pentru B1 TV, Marius Budăi a explicat că mașina pe care o conducea figurează ca bun căutat pentru confiscare din 2016, după ce ar fi fost declarată furată în Belgia.  Mașina a fost înmatriculată în România pe numele unui alt deputat social-demorcat, respectiv pe numele lui Dan-Constantin Șlincu.

„Poate acest lucru este un semnal de alarmă pentru a putea acționa pe viitor și de a găsi proceduri corecte pentru a apăra cetățenii români, cumpărătorii de bună credință de astfel de evenimente. Colegul meu a cumpărat această mașină în septembrie 2015. Insist pe date pentru a înțelege fenomenul pentru că eu fenomenul nu îl înțeleg și la un moment dat am spus colegilor din presă că este o farsă!

Mașina fiind înmatriculată undeva iulie-august 2015 în România, la o doamnă din Galați, cumpărată de colegul meu de pe un site de publicitate de vânzări, s-a deplasat la Galați, a făcut contract de cumpărare, mașina avea carte de identitate înmatriculată în România. Deci el nu a achiziționat mașina din Belgia. A achiziționat-o din județul Galați, fiind deja înmatriculată în România.

A înmatriculat-o în septembrie la Botoșani pe numele lui, ca după încă câteva luni, în 2016 mașina să fie introdusă în sistem pentru a fi confiscată și el află întâmplător, ieșind din UE, mergând la Chișinău cu activitate, întorcându-ne în țară”, a explicat Marius Budăi.

Acesta a mai spus că va solicita sprijin autorităților pentru găsirea unor măsuri astfel încât cetățenii români de bună credință să fie protejați:

„Ce s-ar fi întâmplat dacă un cetățean român achiziționează în 2023, făcând un credit bancar o mașină. Se trezește cineva în 2024 și acea mașină este dată declarată ca și furată. Cetățeanul respectiv, oricare dintre noi putem păți asta, i se oprește mașina dar el rămâne cu creditul în continuare”.