Marius Budăi: Nu vor fi probleme cu plata pensiilor. S-a mai întâmplat ca numărul de salariaţi să fie mai mic decât numărul de vârstnici și tot s-au plătit pensiile

Marius Budăi: Nu vor fi probleme cu plata pensiilor. S-a mai întâmplat ca numărul de salariaţi să fie mai mic decât numărul de vârstnici și tot s-au plătit pensiile
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a declarat că nu vor fi probleme legate de plata pensiilor. A făcut această precizare întrebat fiind dacă sistemul de pensii va rezista odată cu ieşirea din activitate a aşa-numitelor generaţii de ”decreţei”. Budăi a susținut că au mai fost perioade în care numărul de salariaţi a fost mai mic decât numărul de pensionari și nu au fost probleme.

Cât va mai rezista sistemul de pensii. Declarațiile lui Budăi

„A mai fost în România când numărul de salariaţi a fost mai mic decât numărul de persoane aflate în pensie şi nu au fost probleme, s-au plătit pensiile. Însă nu e asta o explicaţie, noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi, cum am fost pe perioada anului 2022”, a declarat Marius Budăi la Antena 3 CNN, potrivit News.ro.

Acesta a mai afirmat că în Guvern se fac simulări privind creșterea demografică, așa că la nivelul Ministerului Familiei există măsuri privind creşterea natalităţii.

„În 2030 nu vor fi probleme. Eu cred că suntem într-o perioadă în care trebuie să mergem din aproape în aproape. În dinamica economică şi socială de acum, să te pronunţi pentru 2050, eu cred că este cam mult”, a mai spus social-democratul.

Anterior, comentând rezultatele recensământului, Budăi a afirmat că „Situaţia este îngrijorătoare şi nu este numai în România. (…) Țările mai puţin dezvoltate din estul Europei, vor avea tot timpul o scurgere de lucrători, către ţările mai dezvoltate din centrul Europei. Aici trebuie să venim cu mai multe măsuri”.

Marius Budăi susține că pensiile s-au majorat cu 40%

Tot la Antena 3, Marius Budăi a declarat că procentul de 40% privind creșterea pensiilor a fost depășit odată cu majorarea cu 12,5% de la 1 ianuarie.

„Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%. (…) Odată cu pensia cei care se încadrează în pragul de valori vor primi şi sumele de bani aferente primei tranşe semestriale din măsurile de sprijin, deja se plătesc, s-a început plata din 4 ianuarie”, a mai spus ministrul Muncii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie