Marian Vanghelie a preluat controlul la bugetul Capitalei după ce a convins trei aleși PDL să treacă de partea PSD

Publicat: 05 09. 2014, 13:03

Marian Vanghelie a preluat controlul în Consiliului General al Capitalei. La numai două zile de la publicarea Or­donanței de Ur­gență care le dă voie consilierilor să treacă de la un partid la altul edilul de la Sectorul 5 a reușit să recâștige puterea peste banii din vistieria Capitalei.

Vanghelie a convins trei aleşi PDL să plece din partid şi să se declare in­de­pendenți. Astfel, bugetul capitalei a ajuns acum pe mâna lui Vanghelie, care poate decide ce se va construi sau ce investiții vor fi demarate în Bucureşti.

Vanghelie a venit la Primăria Capitalei cu o oră înainte de începerea ședinței Consiliului General și a discutat cu cei care urmau să trădeze. El i-a convins pe aleșii PDL: Gabriel Pârvu, Cristian Țugurel și Virginia Mihailovici să treacă de partea lui.

Președintele PSD București, Ecaterina Andronescu, a venit şi ea să îl supravegheze pe Marian Vanghelie, pentru a fi sigură că acesta nu mai pierde majoritatea în CGMB, ca în urmă cu o lună. Astfel, trei aleși PDL s-au declarat in­de­pendenți la începutul șe­din­ței, iar când a fost vorba de vot au ales să ridice mâna odată cu aleșii generali PSD.

Astfel, bugetul capitalei a ajuns acum pe mâna PSD, care poate decide ce se va construi sau ce investiții vor fi demarate în Bucureşti. Iar apoi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a introdus proiecte pe bandă rulantă.

În timp ce Marian Vanghelie negocia preluarea puterii în cadrul Consiliul General al Capitalei, la primăria Sectrorului 5 aveau loc percheziții. Poliția Română a făcut 105 percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în care prejudiciul estimat se ridică la circa 10 milioane de euro.