Marian Rasaliu: PSD-ul a intrat ca o soluție de maximă urgență la guvernare, aducând echilibru în viața politică. PNL-ul nu s-ar fi descurcat, dacă PSD-ul nu ar fi intrat la guvernare alături de domniile lor (VIDEO)

Marian Rasaliu: PSD-ul a intrat ca o soluție de maximă urgență la guvernare, aducând echilibru în viața politică. PNL-ul nu s-ar fi descurcat, dacă PSD-ul nu ar fi intrat la guvernare alături de domniile lor (VIDEO)
Sursa foto: Rasaliu Marian / Facebook

Deputatul PSD, Marian Rasaliu, a spus în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, că PNL-ul nu s-ar fi descurcat, dacă PSD-ul nu ar fi intrat la guvernare alături de liberali și că momentul în care PSD a intrat la guvernare era unul extrem de tensionat.

Rasaliu l-a criticat și pe Rareș Bogdan. El sugerează că, de obicei, ceea ce spune Rareș Bogdan trebuie interpretat invers, afirmând că dacă acesta a declarat că va elimina pensiile speciale pentru parlamentari, acest lucru nu s-a întâmplat decât după doi ani, la inițiativa Partidului Social Democrat.

„Rareș Bogdan vede lucrurile total pe invers”

Deputatul consideră că PSD a fost esențial pentru stabilizarea guvernării în contextul politic și social tensionat din România, mai ales în lumina situației externe legate de Ucraina.

“Domnul președinte Iohannis a fost și este, probabil, cel mai vehement opozant al Partidului Social Democrat, iar “guvernul lui” nu s-a descurcat inițial cu guvernul lor, adica al USR-ului și au format, într-un final, guvernul nostru, împreună cu PSD.

Deci PSD-ul a intrat ca o soluție de maximă urgență la guvernare, aducând echilibru în viața politică. Nimeni nu poate să tăgăduiască lucrul acesta și vreau să vă spun că așteptăm cu interes declarațiile domnului Rareș Bogdan de la Congresul PNL-ului. Vor fi la fel de sforăitoare ca și până acum și, vizavi de domnia sa, de obicei, trebuie să interpretăm exact invers ceea ce exprimă, în sensul în care, dacă spune ceva, cu siguranță se întâmplă invers.

Domnul Rareș Bogdan vede lucrurile total pe invers, dacă mă înțelegeți, în sensul în care, dacă dumnealui a spus că scoate pensiile speciale de la parlamentari, lucrul acesta nu s-a întâmplat decât după 2 ani la inițiativa Partidului Social Democrat.

Noi nu discutăm despre pensii speciale ale parlamentarilor, în momentul de față. Au mai rămas niște reminiscențe vizavi de subiectul acesta, dar probabil vor fi rezolvate în următorul mandat.

PNL-ul să știți că nu s-ar fi descurcat dacă Partidul Social Democrat n-ar fi intrat la guvernare alături de domniile lor, pentru că exact momentul în care a intrat PSD-ul la guvernare, era un moment extrem de tensionat, de dezechilibrat în viața politică și socială românească, datorită contextului extern vizavi de Ucraina și de ce se întâmplă acolo”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de persoane au fost rănite, după ce aparatele pe care le purtau aveau o cantitate mică de explozibil
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)
21:43 - Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)
21:31 - Alertă în Paris: Un incendiu uriaș a izbucnit pe acoperișul unei clădiri din arondismentul 13. Care este cauza focului (VIDEO)
21:28 - Elena Lasconi: Eu nu o să dau niciodată mâna cu PSD sau cu partidele pro-ruse. Viziunea mea e că vom avea un guvern de dreapta, USR-PNL-UDMR, la anul. Altfel, va fi rău pentru România (VIDEO)
21:16 - Lasconi (USR): Speram la o alianță preelectorală cu un PNL poate condus de Ilie Bolojan / Fac apel la electoratul liberal să voteze util. Ciucă nu poate garanta că vom avea o guvernare de dreapta din 2025, dar eu pot să fac asta (VIDEO)