Marian Rasaliu a argumentat de ce PSD a refuzat să susțină „Legea Iohannis”: Nu se poate ca Iohannis să detoneze o coaliție guvernamentală care lucrează în folosul țării (VIDEO)

Publicat: 25 09. 2024, 19:58
Sursa foto: Rasaliu Marian / Facebook

Deputatul PSD, Marian Rasaliu, a explicat în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, motivul pentru care PSD a refuzat să susțină „Legea Iohannis„, care i-ar permite președintelui României să candideze la Senat.

„Coaliția aceasta trebuie să meargă mai departe până la finalul acestui mandat”

Rasaliu a spus că nu era o urgență acest demers legislativ și acuză faptul că relația dintre PSD și PNL s-a stricat din cauza trecerii pe repede înainte a acestei legi.

“E simplu, deci eu vreau să argumentez acest refuz al Partidului Social Democrat, prin lipsa de urgență a acestui demers legislativ vizavi de trecerea pe repede înainte a acestei legi pentru o singură persoană, și anume, persoana președintelui Iohannis. Toate chestiunile acestea, relația dintre Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal s-a acutizat datorită acestei chestiuni legate de trecerea pe repede înainte a unei legi pentru o singură persoană. Și e extrem de de inechitabilă și, totuși, n-ar trebui să spunem lucruri urâte sau rele despre coaliție. Coaliția aceasta trebuie să meargă mai departe până la finalul acestui mandat.

Această coaliție exercită un act guvernamental pentru România și în interesul românilor. Este o coaliție mai presus de interesul politic a unor persoane anume.

Nu se poate ca domnul Iohannis să detoneze o coaliție guvernamentală care lucrează în folosul țării, până la urmă”.