Marian Oprișan, despre incompatibilități: E o nebunie. Ce să faci, să trimiți secretare de la primărie sau de la CJ să reprezinte instituția?

Marian Oprișan, despre incompatibilități: E o nebunie. Ce să faci, să trimiți secretare de la primărie sau de la CJ să reprezinte instituția?

Președintele UNCJR, Marian Oprișan, a declarat că poziția președintelui Klaus Iohannis privind clarificarea legislației în cazul incompatibilităților vine cam târziu, însă instituțiile trebuie să se pună de acord cu o legislație mai clară.

„Vă spun că este cazul ca preşedintele României, primul-ministru, şefii partidelor politice, instituţiile fundamentale ale statului să se aşeze la masa şi să adoptăm o dată pentru totdeauna ceea ce în democraţiile consolidate funcţionează de sute ani”, a spus Oprişan pentru Gândul.

Liderul UNCJR a subliniat că în democraţiile consolidate nu există incompatibilitate între public şi public.

”Există un proiect de lege al UNCJR, care i-a fost prezentat domnului prim-ministru Victor Ponta. Eu cred că şi primul ministru şi preşedintele s-au convins într-un final, ceea ce este destul de târziu, că MCV instituit la solicitarea lui Traian Băsescu şi Monica Macovei în 2005 nu mai este de actualitate. El reprezintă mai degrabă o pedeapsă dată României pentru că în nicio altă ţară, cu excepţia Bulgariei, nu mai funcţionează MCV-ul. Primul ministru într-o discuţie serioasă va remite şi acest proiect de lege Parlamentului pentru ca incompatibilităţile să fie clarificate”, a declarat Oprișan.

Social-democratul a adăugat că trebuie descentralizată puterea executivă spre judeţe.

”Este o nebunie. Ce să faci, să trimiţi secretare, femeile de serviciu de la primărie sau de la CJ să reprezinte instituţia din cauza unei legi care este prost făcută? Până nu vom avea capacitate ca toţi actorii importanţi ai statului român să clarifice aceste lucruri de o manieră transparentă nu se va întâmpla nimic. Sigur că şi consultările de la Cotroceni sunt bune, dar să fie urmate şi de fapte”, a afirmat Oprişan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`