Marian Daragiu, despre reforma bugetară: Acest lucru nu se poate face peste noapte sau într-o manieră heirupistă, ci trebuie făcută o analiză din care să se vadă foarte clar care sunt instituțiile care au nevoie de mai multă eficiență (VIDEO)

Marian Daragiu, despre reforma bugetară: Acest lucru nu se poate face peste noapte sau într-o manieră heirupistă, ci trebuie făcută o analiză din care să se vadă foarte clar care sunt instituțiile care au nevoie de mai multă eficiență (VIDEO)
Sursa foto: Captura B1 TV

Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației și vicepreședinte al Partidei Romilor Pro-Europa, a vorbit în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, despre reforma bugetară.

„Este foarte clar că acest lucru nu se poate face nici peste noapte, nici într-o manieră heirupistă”

Daragiu a subliniat faptul că o astfel de reformă nu se poate face peste noapte, ci e nevoie de o analiză din care să se vadă foarte clar care sunt instituțiile care au nevoie de mai multă eficiență.

„În momentul în care discutăm despre o reformă bugetară, dintr-o perspectivă a reformei administrative, adică eficientizăm aparatul administrativ pe toate domeniile, ca să reușim să aducem mai mulți bani la buget, este foarte clar că acest lucru nu se poate face nici peste noapte, nici într-o manieră heirupistă, ci trebuie făcută o analiză din care să se vadă foarte clar care sunt instituțiile care au nevoie de mai multă eficiență, pentru că vă rog doar să realizați acest scenariu.

Dacă în momentul de față, reforma se întâmplă în sistemul de sănătate sau în sistemul de educație și ne trezim, dintr-o dată, cu posturi mai puține, adică mai puține cadre didactice la catedră, mai puțini medici, în condițiile în care studenții din anul VI se uită după locuri …”, a spus Marian Daragiu.

„Dacă acest moment se va întâmpla, în realitate, țara este câștigată”

„Băiatul meu este student în anul VI la Medicină. Nu știe, pleacă din țară, nu pleacă din țară, va avea un loc de muncă asigurat în România, după ce statul român a investit, timp de 6 ani, bani, energie și resurse în acești copii. Ne apucăm să facem reformă de o manieră heirupistă și desființăm posturi din sistemul de sănătate, păi ne furăm singuri căciula, nu știu cum să spun. Eu înțeleg că domnul Ciolacu este între ciocan și nicovală, aducem bani la buget, dar de unde îi aducem? Eficientizăm sistemul când? Suntem în prag de alegeri.

Foarte clar, sunt perfect de acord cu domnul Ben Oni Ardelean, care ne spune că este un proces care trebuie să se întâmple începând cu momentul T0 2025. Dacă acest moment se va întâmpla, în realitate, țara este câștigată”, a mai adăugat subsecretarul de stat în Ministerul Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`