Marian Daragiu, despre propunerile partidelor de la putere pentru diaspora: Măsurile acestea trebuie, în primul rând, repercutate asupra familiilor rămase acasă (VIDEO)

Publicat: 03 10. 2024, 22:38
Foto: Facebook @ Marian Daragiu

Marian Daragiu, subsecretar de stat în Ministerul Educației, a comentat măsurile propuse de partidele de la putere pentru românii din diaspora, joi, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, și s-a arătat de părere că astfel de inițiative „trebuie, în primul rând, repercutate asupra familiilor rămase acasă” și astfel să fie „câștigată încrederea celor de afară că există un mediu solid, un mediu predictibil din punct de vedere financiar”.

Marian Daragiu, pe B1 TV, despre promisiunile puterii pentru românii din diaspora

Întrebat despre propunerile făcute de partidele de la guvernare pentru românii din străinătate în contextul Summitului RePatriot, Marian Daragiu a afirmat: „Cred că în momentul în care s-au făcut aceste propuneri este de pus sub semnul întrebării pentru oricine din diaspora. Nu știu dacă se putea alege un moment mai puțin potrivit decât într-o campanie să vii și să promiți pur și simplu. Sigur, măsurile în sine, pe fond, sunt în regulă”.

„Ne-am bucura să vedem tineri care sunt plecați și regăsesc o posibilă soluție în a accesa aceste pârghii, dar cred că aceste instrumente financiare trebuie mai întâi puse la dispoziție, pilotate mai întâi în țară și apoi cei care sunt în afara țării vor alege să vină către casă, evident, având în vedere și luând în calcul tot ceea ce înseamnă stabilirea într-o altă țară și beneficiile pe care ți le aduce întregii familii. Acolo vor fi copii care sunt la școală, sunt persoane care sunt deja angajate, există un curs al vieții”, a adăugat oficialul.

„Cred că măsurile acestea trebuie, în primul rând, repercutate asupra familiilor rămase acasă, câștigată încrederea celor de afară că există un mediu solid, un mediu predictibil din punct de vedere financiar”, a mai spus el.