Maria Grapini: „Olanda ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Cum circulă pedofilii liberi?”

Maria Grapini: „Olanda ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Cum circulă pedofilii liberi?”
Foto: facebook.com/MariaGrapini

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a declarat că Olanda ar trebui vizată de o analiză privind statul de drept, deoarece este o ţară de risc major şi „creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii”, informează Agerpres.

Reacția ei a venit după ce Didier Reynders, comisarul desemnat al Belgiei pentru Justiţie, a afirmat că, prin noul mecanism ce va lega alocarea de fonduri europene de respectarea statului de drept, toate statele UE vor fi monitorizate în mod egal. Totuși, va exista o concentrare pe ţările cu risc.

Atunci, europarlamentarul PSD Carmen Avram a întrebat care anume ar fi acele țări cu risc, iar colega sa, Maria Grapini, a avansat un răspuns: „Eu m-aş referi la Olanda, de exemplu, care ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Nu vă supăraţi, pentru mine Olanda este o ţară de risc major şi foloseşte ţările din Est pe scară largă. Ce s-a întâmplat Olandei? De ce nu se face o analiză privind statul de drept? Cum circulă pedofilii liberi? Eu am fost în Comisia de control Europol, şi nu respectă regula de a anunţa instituţional statele membre vizavi de aceşti oameni liberi care umblă prin ţările din Est”.

„Evaziunea cea mai mare constatată a fost acum în ultima perioadă în cinci-şase state care nicidecum nu sunt din Est”, a mai spus Grapini.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`