Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a efectuat, duminică, o vizită de lucru pe granița de vest a României, la punctele de trecere a frontierei Nădlac II și Nădlac I, iar sâmbătă la punctul de trecere a frontierei Calafat.
Vizitele au fost făcută pentru a verifica la fața locului cum se desfășoară tranzitul camioanelor de marfă, respectiv al autoturismelor.
Scopul acestora a fost verificarea modului de funcționare a culoarului realizat din România, astfel încât timpii de așteptare să fie limitați la minim.
”Reamintim faptul că au fost create facilități pentru șoferii de TIR care aduc mărfuri în România, în sensul că s-au simplicat formalitățile de intrare în țară, iar traficul de autoturisme a fost redirecționat către Nădlac I, astfel încât punctul de la Nădlac II să fie tranzitat doar de către autocamioane”, se precizaeză într-un comunicat al MAI.
În cadrul vizitei făcute duminică, Vela a avut întâlniri cu reprezentanți ai Poliției de Frontieră, ai Ministerului Sănătății, dar și cu prefectul județului Arad, în cadrul cărora au fost discutate măsurile luate până în present, dar și pentru identificarea altor soluții pentru eficientizarea tranzitării frontierei.
În present, conform comunicatului, la punctul de trecere a frontierei Nadlac II controlul pentru camioane se desfășoară pe 14 artere, iar la Nadlac I, pentru autoturisme, tranzitul se realizează pe 7 artere, acestea fiind suplimentate, în această perioadă, cu personal MAI, dar și cu militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, care vin în sprijinul angajaților Poliției de Frontieră.
Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, sâmbătă, emiterea Ordonanței militare numărul 7, în contextul stării de urgență, instituite în România pentru a limita răspândirea noului coronavirus pe teritoriul țării.
Astfel, prin Ordonanța militară numărul 7 se va institui carantina totală în localitatea Țăndărei, din județul Ialomița.
Totodată, au fost anunțate suspendarea zborurilor spre și dinspre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru o perioadă de 14 zile, începând de duminică, 5 aprilie, de la ora 23:00, ora României.
Numărul persoanelor diagnosticate cu Covid-19, la nivel mondial a depăsit, joi, un milion de cazuri.
Momentan, peste 1.200.000 de persoane au fost testate pozitiv.
Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 64 de mii , iar peste 250 de mii s-au recuperat.
Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, într-un comunicat de presă, că 3.864 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care 151 s-au stins din viață.
Dintre cei testați pozitiv, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.200. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.
Totodată, și în loccalitatea Țăndărei din Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. Astfel că, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.
Pentru moment, 141 de pacienți sunt internați la ATI.
În prezent, 374 de persoane au fost declarate vindecate.
Conform Grupului de Comunicare Strategică, 401 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 129 de români din Spania, 236 din Italia, 15 din Franța, 8 din Germania, 4 din Marea Britanie, 2 din Namibia, 2 din Indonezia și câte unul din Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.
În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, și până la acest moment, 27 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania.