Marcel Vela, despre migranţi: ‘Migranţii nu au ţintă România. Suntem o ţară de tranzit, ei doresc să ajungă în alte părţi’

Marcel Vela, despre migranţi: 'Migranţii nu au ţintă România. Suntem o ţară de tranzit, ei doresc să ajungă în alte părţi'

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut joi, la finalul audierilor din comisiile parlamentare,precizări despre criza migranților de la granița dintre Turcia și Grecia. Vela a precizat că România este țară de tranzit pentru aceștia și căp autoritățile au dublat numărul de locuri de cazare în cazul în care aceştia vor trece graniţa.

„La graniţă profesional suntem pregătiţi pentru tot ceea ce înseamnă frontiera de stat, pe fluxul de migranţi suntem pregătiţi, avem deja dublat numărul de locuri de cazare pentru cei care, să spunem, reuşesc totuşi să penetreze graniţa şi ei să poată fi triaţi, analizaţi.(…) Nu avem puncte slabe. Punctele slabe în general la Poliţia de Frontieră au fost pe încercările de contrabandă, nu pe migranţi. Cei care fac contrabandă au dotări, au resurse financiare, nu tranzitează România dintr-o parte în alta, fac încercări de a penetra frontiera de stat pe spaţii scurte pentru a-şi valorifica intenţiile lor infracţionale. Pe varianta migranţilor şi a unor, să spunem, trasee de a trece spre Europa de Vest Poliţia de Frontieră, Poliţia Naţională şi DIICOT sunt la înălţime”, a spus ministrul de Interne.

El a menţionat că migranţii nu au ca ţintă România.

„Migranţii nu au ţintă România. România este doar o ţară de tranzit, ei doresc să ajungă în alte părţi şi atunci, văzând că noi suntem foarte bine pregătiţi, să ştiţi că au o rută de a merge spre vestul Europei prin sudul României, nu neapărat să intre prin România, e drumul şi mai lung şi Poliţia de Frontieră la noi e la datorie, sunt oameni extraordinari care îşi fac datoria cu prisosinţă”, a explicat Marcel Vela.

România este pregătită să facă față unui evantual flux de migranți, fiind stabilite planuri de acțiune atât la granițele terestre, cât și la cele fluviale și în zona Mării Negre, a dat asigurări și purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale (MApN), Constantin Spînu, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu. (Detalii AICI)

Totodată, România va trimiteajutoare Atenei. Peste 10.000 de migranţi încearcă să intre înGreciaîncepând de joia trecută, când Ankara a anunţat că nu se mai consideră constrânsă de acordul încheiat cu Uniunea Europeană în 2016 în virtutea căruiaTurciatrebuia să oprească fluxurile de migranţi ilegali, în schimbul a miliarde de euro din partea UE.

În acest context,Greciaa luat măsuri de securitate de-a lungul frontierei cuTurcia, suplimentând efectivele şi efectuând constant patrulări în zonă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare