Marcel Ciolacu va candida pentru un nou mandat de președinte al PSD, la congresul partidului din 24 august. Când va fi desemnat candidatul la prezidențiale

Marcel Ciolacu va candida pentru un nou mandat de președinte al PSD, la congresul partidului din 24 august. Când va fi desemnat candidatul la prezidențiale

Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, că va candida pentru un nou mandat de președinte al Partidului Social Democrat, la congresul partidului din 24 august.

Premierul nu a spus și dacă va candida la președinția României. Marcel Ciolacu a precizat că acest candidat va fi desemnat tot la congresul partidului, conform G4Media.

”O să cer o singură regulă: din ce organizație ești înscris, acea organizație trebuie să te susțină pentru a candida la Cotroceni”, a declarat Ciolacu.

„Eu voi nominaliza comisarul, iar domnul președinte negociază în Consiliul European”

Prim-ministrul a fost întrebat dacă e posibil să existe un candidat independent susținut de PSD: ”cel mai bine e să așteptăm congresul și ne vom lămuri”, a răspund Ciolacu.

Premierul Ciolacu a mai spus că a înaintat familiei politice europene a Social-Democraților ”că ne dorim postul de comisar pe economie. Vom vedea cum decurg negocierile. Eu voi nominaliza comisarul, iar domnul președinte negociază în Consiliul European”.

Chestionat despre faptul că televiziunea de stat a inclus România printre posibilele ținte ale unui atac rusesc, Ciolacu a răspuns că ”România e o țară sigură. Rusia nu își permite să atace România. România e în siguranță. E normal ca la televiziunea de stat din Rusia să vorbească tâmpenii, e un război hibrid, plin de fake-news”.

„Nu mi-e teamă decât de Dumnezeu. Nu m-am trezit nici președinte, nici șeful PSD, nici parlamentar”

Președintele PSD a fost întrebat dacă îi e teamă să candideze la prezidențiale pentru a nu-și periclita funcția de șef al partidului.

”Cum să-mi fie teamă? Nu mi-e teamă decât de Dumnezeu. Nu m-am trezit nici președinte, nici șeful PSD, nici parlamentar. Dar am un respect față de colegii mei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`