Marcel Ciolacu: Trebuie să fim responsabili chiar dacă a început campania. Actuala situație ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a Armatei, ne obligă să investim masiv în industria de apărare (VIDEO)

Publicat: 25 10. 2024, 10:53
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a susținut un discurs de Ziua Armatei Române, vineri, la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I al Capitalei, și a subliniat că „actuala situație ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a Armatei, ne obligă să investim masiv în industria de apărare”.

Marcel Ciolacu, „mesaj de apreciere și mulțumiri” Armatei Române

„Transmit un mesaj de apreciere și mulțumiri întregului personal al Armatei României, în activitate, în rezervă sau retragere. Ca fiu de ofițer, știu că a-ți servi țara nu este doar o profesie, este un destin asumat în numele unor idealuri esențiale pentru dezvoltarea națiunii noastre, iar cele două cuvinte «onoarea» și «patria», ce reprezintă deviza de pe fiecare drapel de luptă al Armatei Române, trebuie să ne ghideze pe toți. Cu gândul la jurământul față de țară, trebuie să fim responsabili chiar dacă azi a început campania electorală și suntem competitori politici”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Trăim vremuri complicate, cu un război la graniță, și trebuie să facem față unei situații de securitate ce generează provocări neîncetate. Ca premier, prioritatea mea este ca țara noastră să se dezvolte în pace și liniște, iar România nu va fi atrasă în niciun război”, a continuat premierul.

Marcel Ciolacu: Actuala situație ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a Armatei

„Pacea, stabilitatea și securitatea României sunt garantate 100%, prin Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii și prin apartenența la NATO, însă actuala situație ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a Armatei, ne obligă să investim masiv în industria de apărare. Cu cei 2,5% din PIB pentru apărare ne vom dota cu sisteme de armament de ultimă generație pentru toate categoriile de forțe armate”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.