Marcel Ciolacu a declarat, joi, că nu va demisiona în ciuda presiunilor care se vor face și asupra sa, asta după ce Klaus Iohannis a cedat acestora și a plecat din funcție.
Marcel Ciolacu a vorbit în podcastul „Stakeborg by Vlad Mercori” unde a spus că se va încerca același demers în cazul său ca și cel folosit la demisia lui Iohannis, doar că premierul nu va ceda presiunilor și nu va demisiona, conform G4media.
„Eu înțeleg ce se dorește. S-a făcut o presiune pe președinte, pe fostul președinte, pe Klaus Iohannis care a cedat și și-a dat demisia. Se va încerca același lucru în continuare și cu Marcel Ciolacu. Vor apărea de la hanorac la pisică, cât a costat hanoracul, câte zboruri, unde-i Nordisul. Și sunt conștient și sunt conștienți și colegii mei că în următoarele două săptămâni va fi o presiune să-mi dau demisia, pentru că se știe că nicio moțiune de cenzură nu va trece”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Premierul a fost întrebat dacă va demisiona din funcție, iar răspunsul lui a fost foarte hotărât.
„Categoric nu. Că m-au enervat suficient. Mai discutăm dacă plec din fruntea Guvernului după aderarea României la OCDE, care va fi în 2026”, a spus Marcel Ciolacu.
Premierul spune că dacă va pleca și el din funcție nu va mai exista niciun protocol.
„Dacă îmi dau demisia în momentul acela nu mai există un protocol. Vine USR, care zice vrem acord mai larg și intrăm în scenariul în care am fost cu primarul general al Capitalei”, a susșinut liderul PSD.
După opinia sa, Iohannis nu ar fi trebuit să demisioneze pentru că acum, cu un președinte interimar, România nu prea reușește să găsească un partener de dialog, mai ales în contextual negocierii păcii din Ucraina.
„Klaus Iohannis nu ar fi trebuit să-și dea demisia. Unii văd o dezumflare a tensiunii în societate. (…)
E greu să ai un partener de dialog acum când în România ai un președinte interimar. Mulți lideri nu știu că în România e un președinte interimar, cei decidenți știu acest lucru și atunci e greu să te bage în context când se negociază pacea din Ucraina, se reașază influențele geostrategice. Pe noi ne-a găsit între șine.
Și Europa e între șine și sunt convins că în curând vom vedea diferențe de abordări”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Acesta a adăugat că SUA are dreptate în privința PIB-ului de la nivel european care este mult prea scăzut față de cel din State.
„Si Statele Unite spun un mare adevăr”. „Acum 10-11 ani, PIB-ul UE era egal cu PIB-ul SUA. Acum, la nivel european, PIB-ul UE e la jumătate de SUA. Nu cumva greșim economic? Nu cumva birocrația excesivă a dus la asta?”, a adăugat Ciolacu.