Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc îl cheamă din nou pe Ludovic Orban la raport în Parlament: ‘Să prezinte țării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor’

Publicat: 27 07. 2020, 17:18
foto: Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu și şeful interimar al Senatului Robert Cazanciuc i-au scris, luni, premierului Ludovic Orban pentru a veni în Parlament ca să prezinte măsurile pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc îl cheamă din nou pe Ludovic Orban la raport în Parlament

Marcel Ciolacu transmite într-un mesaj pe facebook că şeful Executivului trebuie să arate „ţării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea şcolii şi organizarea alegerilor”.

“Orban trebuie să prezinte țării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor. Doar vorbele nu mai ajung!

Românii nu au cum să creadă o guvernare care a pierdut total controlul pandemiei și pune carul înaintea boilor. PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri. Se chinuie să încropească alianțe politice în loc să se alieze cu cetățenii pentru a depăși vârfulpandemiei. Iar începerea în siguranță a școlii ar fi un bun exemplu că Guvernul poate organiza și alegerile. Din păcate, n-au o strategie serioasă, doar bâlbele miniștrilor care se bat cap în cap.

De aceea, împreună cu președintele Senatului– Robert Cazanciuc, am scris astăzi premierului Orban că trebuie să vină în Parlament să ne arate cum poate stăpâni pandemia. Altfel, Guvernul PNL riscă alegerile, școala și întreaga economie!”, scrie șeful PSD pe contul său de socializare.

Ludovic Orban a mai dat explicații în Parlament pentru genstionarea epidemiei de Covid-19

Premierul Orban a mai dat explicații în Parlament și în data de 18 mai.

Atunci, PSD și Pro România au amenințat Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură, susținând că România se prăbușește și că executivul nu a făcut nimic pentru relansarea economică. Prezent în Parlament pentru a da raportul despre starea economică, premierul a enumerat măsurile pe care le-a luat până acum, promițând pe viitor investiții „uriașe” în infrastructură.

„Noi vrem să punem în practică un plan care să se bazeze pe un principiu foarte simplu: ce se poate produce în România să se producă în România, iar Guvernul să fie partenerul oricărui investitor care vrea să realizeze în România investiţii care să genereze cu adevărat producţii în România. (…) Pregătim un plan de reconstrucţie economică pe baze sănătoase, care să pună pe primul plan investiţiile, pentru că modul de creştere sănătos trebuie să se bazeze pe investiţii, inovare, aplicare a rezultatelor inovării, pe creşterea competitivităţii, a procesării în economia românească. Punem la punct o schemă foarte amplă de susţinere a investiţiilor. (…) Nu a existat niciodată în România un proiect atât de ambiţios cum este proiectul nostru. Vrem să alocăm sume uriaşe pentru investiţii publice în infrastructură de transport, energetică, sanitară”, a afirmat Orban.