Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL rămân acolo peste noapte

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL rămân acolo peste noapte
Nicolae Ciucă (PNL) și Marcel Ciolacu (PSD), liderii coaliției de guvernare. Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au urcat într-o mașină și au pornit împreună spre zonele afectate de inundații din județul Galați, iar sursele G4Media spun că liderii PSD și PNL vor rămâne acolo peste noapte.

Marcel Ciolacu: Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid în zonele sinistrate

Premierul a susținut declarații de presă la Slobozia Conachi, sâmbătă după-amiază, și a anunțat sprijin pentru familiile afectate de inundații.

„Sunt alături de cele patru familii care trec prin momente extrem de grele. Am fost în unele din localitățile afectate de ape. Situația este gravă, dar autoritățile fac orice efort posibil pentru salvarea oamenilor aflați în situații disperate.

În acest moment, avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid în zonele sinistrate. Ministerul Apărării, Ministerul de Interne și autoritățile locale se implică direct. Am hotărât să trimitem tot ceea ce oamenii au nevoie: alimente, apă, pături, containere de dormit. Vom amplasa două tabere apropiate zonelor sinistrate. În momentul în care se vor retrage apele, Guvernul și autoritățile locale vor interveni, avem tot desfășurătorul făcut.

La următoarea ședință de Guvern vom aloca sumele necesare din fondul de rezervă al Guvernului. Trebuie să fim solidari cu cei care sunt în nevoie astăzi. De aceea fac apel la toți cei care vor să ajute, societatea civilă sau firme. Toată România este alături de Galați și Vaslui. Au nevoie de ajutorul nostru!”, a declarat Marcel Ciolacu și într-o postare pe Facebook.

Ce a declarat Nicolae Ciucă

Liderul PNL a anunțat că i-a solicitat ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, „să facă tot ce e omenește posibil pentru a limita efectele precipitațiilor abundente care au cazut aceste revărsări de ape”.

„Sunt alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații, din Sudul Moldovei și urmăresc situația încă din momentul în care am fost informat de către ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Am cerut domnului ministru sa meargă la fața locului și să facă tot ce e omenește posibil pentru a limita efectele precipitațiilor abundente care au cauzat aceste revărsări de ape.

În acest moment, sunt patru victime omenești și echipele de intervenție de la fața locului spun că, din nefericire, este posibil ca acest bilanț negru să crească. Ministrul Afacerilor Interne m-a asigurat că este în legătură permanentă cu toate instituțiile care depun eforturi la această oră.

De asemenea, domnul ministru mi-a confirmat că autoritățile locale și structurile Inspectoratelor locale pentru Situații de Urgență acționează cu toată forța pentru a salva și proteja oamenii”, a declarat Nicolae Ciucă pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`