Marcel Ciolacu: Se discută foarte mult despre comasarea alegerilor, dar nu cred că e o problemă urgentă a românilor

Marcel Ciolacu: Se discută foarte mult despre comasarea alegerilor, dar nu cred că e o problemă urgentă a românilor
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, joi, că se discută prea mult în ultima vreme despre comasarea alegerilor, deși românii au acum alte griji. O decizie va fi luată de coaliția PSD-PNL, dar „ar trebui să o luăm după ce consultăm şi românii”.

Ciolacu, despre alegerile din acest an

„Se discută foarte mult despre acest lucru, dar nu cred că e o problemă urgentă a românilor. Vor fi discuţii în interiorul PSD, sunt convins că şi în PNL, dar decizia ar trebui să o luăm după ce consultăm şi românii”, a declarat Marcel Ciolacu, la Realitatea PLUS.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, Ciolacu a răspuns: „Vorbim după europarlamentare. Cele mai importante alegeri sunt primele alegeri. Cine se hrăneşte cu vise şi îşi face… Ştiţi o vorbă celebră a unui premier care a salvat Europa, Churchill: ”7 zile în politică e mult”. A câştigat un război şi a pierdut alegerile… Poporul hotărăşte”.

PNL insistă pe comasarea alegerilor

PNL insistă de anul trecut pe comasarea unora dintre alegerile de anul acesta. Liberalii spun că patru rânduri de alegeri ar costa mult și i-ar obosi pe români, care ar putea decide să nu mai meargă la vot, crescând astfel absenteismul.

Potrivit celor mai recente informații apărute pe surse, liderii PNL le-ar fi propus PSD-iștilor ca alegerile locale să aibă loc cu câteva luni mai devreme, pe 9 iunie, la pachet cu europarlamentarele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`