Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare o să facem public textul moţiunii de cenzură. Sunt suficiente voturi (VIDEO)

Publicat: 08 06. 2021, 20:32

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că săptămâna viitoare social-democrații vor face public textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Acesta a mai precizat că PSD va depune miercuri moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea (USR-PLUS), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Săptămâna viitoare o să facem public textul moţiunii de cenzură. Deja am început negocierile cu parlamentarii de la alte partide şi, categoric, în această sesiune parlamentară va fi depusă şi votată”, a declarat Ciolacu.

Acesta a punctat că e posibil ca textul moțiunii să fie semnat și de parlamentari neafiliați. Întrebat dacă demersul lor va fi susținut și de aleșii AUR, el a răspuns că „nu există nicio garanţie în politică”.

„Sunt suficiente voturi. Cu adevărat o să transmit textul moţiunii mai multor parlamentari şi afiliaţi şi neafiliaţi”, a insistat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare o să facem public textul moţiunii de cenzură. Sunt suficiente voturi

Marcel Ciolacu: Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură

Pe 26 mai, la prezentarea în Parlament a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ciolacu a anunțat că PSD va depune moțiunea de cenzură pe 14 iunie. El a invocat printre motive „eșecul” PNRR.

„Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură. E o diferenţă de 34 de voturi între Putere şi Opoziţie. Tot aud această discuţie: de ce nu a depus PSD moţiunea până acum. Ce voiaţi, domn’le, să depunem moţiunea de cenzură după două săptămâni de la alegeri? Mai erau nişte plecaţi şi prin PSD la un moment dat, după ce a ieşit Iohannis cu 67% voiau să facem referendum să îl suspendăm”, mai afirmase Ciolacu, pe 26 mai.

Principala nemulțumire a social-democraților pare a fi modul în care a fost elaborat și prezentat PNRR: „Este o bătaie de joc ce duc la Bruxelles, făcut pe genunchi, pe repede înainte, au dus niște documente pe care nu le-au arătat românilor, n-au vrut să le arate nici în Parlament, n-au vrut să le prezinte nici a Guvern, le-au dus întâi la Bruxelles și acum aflăm cum putem, fără nicio transparență. (…) Pe mine, ce mă deranjează cel mai mult e că mi-au stricat tot planul politic cu moțiune de cenzură”, afirma liderul PSD, pentru B1 TV, pe 3 iunie.