Marcel Ciolacu: „România va adera anul acesta la Schengen terestru”

Marcel Ciolacu: „România va adera anul acesta la Schengen terestru”
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că România va adera anul acesta la Schengen terestru. El a precizat că la Consiliul JAI din decembrie s-ar putea lua decizia.

Premierul Marcel Ciolacu, optimist privind aderarea la Spațiul Schengen

„Se află pe agendă, nu este un vot, pentru că, între timp, ştiţi la fel de bine ca şi mine că de abia s-au terminat alegerile din Austria. Şi era foarte puţin probabil că Austria îşi va schimba părerea, după numai câteva zile de la alegeri.

Sunt într-un contact cu cancelarul Nehammer, să vedem ce majoritate se creează în Austria, şi mai este un JAI, parcă pe 11-13 decembrie. Eu sper, ca până atunci, să se lămurească foarte mult lucrurile”, a precizat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Premierul s-a arătat optimist cu privire la data la care România va intra deplin în Spaţiul Schengen. „România va adera anul acesta la Schengen terestru”, a adăugat Ciolacu.

Preşedinţia ungară a Consiliului UE cere ca până la sfârşitul anului, Bulgaria şi România să fie membre depline ale zonei Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban în plenul Parlamentului UE, la Strasbourg, în cadrul dezbaterii priorităţilor preşedinţiei ungare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`