Marcel Ciolacu: România nu își permite să facă greșelile din trecut, când uzinele de armament au fost închise, iar cele rămase în viață erau amenințate cu falimentul / Ministrul Economiei, proiect ambițios privind drona românească (VIDEO)

Publicat: 22 05. 2024, 11:04
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / George Călin

Revitalizarea industriie naționale de apărare a devenit o prioritate a Guvernului în contextul conflictului sângeros din Ucraina, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, miercuri, la deschiderea Expoziției internaționale Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024.

Marcel Ciolacu a anunțat „investiții majore” în industria de apărare

Premierul spune că „revitalizarea industriei naționale de apărare a devenit o prioritate”.

„În contextul conflictului sângeros din Ucraina, revitalizarea industriei naționale de apărare a devenit o prioritate a guvernului pe care îl conduc. De altfel, nu există stat european care să nu facă eforturi majore pentru a investi masiv în acest domeniu strategic. România nu își permite să facă greșelile din trecut, când uzinele de armament au fost închise, iar cele rămase în viață erau amenințate cu falimentul”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Cel puțin în ultimul an eu și colegii mei din Guvern am luat parte la o cursă contracronometru, depășind situații ce păreau imposibile – totul, ca să asigurăm finanțările bugetare, parteneriatele externe necesare și un nou cadru legal pentru ca fabricile românești să reia din plin activitatea, iar realitatea este că azi majoritatea unităților industriei de apărare lucrează în trei schimburi, fac angajări fără precedent și derulează proiecte de retehnologizare, unele cu bani europeni”, a adăugat social-democratul.

Marcel Ciolacu: Ministrul Economiei pregătește un proiect ambițios privind drona românească

Premierul a anunțat că ministrul Radu Oprea al Economiei are în pregătire un „proiect ambițios privind drona românească”.

„Vom face investiții majore în România pentru a dezvolta unități noi și moderne, iar faptul că am obținut în premieră o finanțare de 50 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru fabrica de pulberi dezvoltată împreună cu Rheinmetall arată că în acest domeniu se muncește într-un ritm nou. Știu că domnul ministru Radu Oprea pregătește un alt proiect ambițios, privind drona românească. Mi-aș dori sincer ca la ediția de anul viitor să vedem un stand dedicat acestui proiect. Ar fi un semnal clar și puternic că industria noastră de apărare a început să zboare, nu la figurat, ci la propriu”, a mai declarat Marcel Ciolacu.