Marcel Ciolacu: România nu are indicatorii necesari pentru aderarea la Zona Euro. După guvernarea de dreapta, am pierdut 2-3 criterii (VIDEO)

Publicat: 09 05. 2022, 13:29

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că prioritatea României în acest moment e intrarea în Spațiul Schengen şi în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Cât despre aderarea la Zona Euro, liderul social-democraților a spus că România pierdut două – trei criterii necesare, din cauza fostei guvernări de dreapta.

De ce e România mai departe de Zona Euro. Declarațiile lui Ciolacu

„Din câte ştiu, erau cinci criterii.

Când a plecat PSD de la guvernare, mai rămăsese un criteriu de îndeplinit pentru a accede la Zona Euro. Acum, fără reţinere o spun, după o guvernare de dreapta pe care am resimţit-o cu toţii, ne-am întors: două sau trei criterii le-am pierdut. (…)

Prioritatea noastră acum e Spaţiul Schengen şi OECD. Cred că sunt lucruri ambiţioase”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Aderarea la Zona Euro rămâne o prioritate

Acesta a precizat că aderarea la Zona Euro rămâne o prioritate, dar „prioritatea numărul 1 e Spaţiul Schengen”.

„Ca să aderi la euro trebuie să ai anumiţi indicatori. Acum, ţinând cont nu numai de ce se întâmplă în România şi de forţele politice din România, ne uităm ce se întâmplă în Ucraina şi recesiunea din Europa, nu cred că România va avea indicatorii necesari pentru intrarea în Zona Euro”, a continuat Marcel Ciolacu.