Marcel Ciolacu: România e pregătită la iarnă cu gaze. Ne-am învățat lecția cu dependența de ruși. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat

Marcel Ciolacu: România e pregătită la iarnă cu gaze. Ne-am învățat lecția cu dependența de ruși. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că România „nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în UE”. Acesta a mai precizat că noi ne-am învățat lecția din istorie privind dependența de ruși: „Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat”.

Ciolacu: Nu vom duce lipsă de gaze

„România e pregătită la iarnă cu gaze. Nu vom avea lipsă de gaze. (…) În acest moment, România nu are nicio problemă, chiar dacă Putin oprește gazul în UE. Acum, și peste trei luni, și peste cinci luni.

Noi ne-am învățat lecția în istorie, în ce privește dependența față de ruși, pentru că ne-au luat tot timpul. Niciodată nu ne-au dat, doar ne-au luat. Ca în bancul acela: ”nu era Volgă, era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat””, a delarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre eficienția energetică în instituțiile publice: „Se poate căuta o eficiență energetică în cazul instituțiilor. Eu am căutat-o la Camera Deputaților și încercăm să o găsim. Nu m-a speriat așa de mult Putin, cât m-a speriat Nicușor Dan”.

Ciolacu: Prețul la energie trebuie reglementat

În cadrul aceleiași conferințe, liderul social-democrat a insistat că prețul la energie trebuie reglementat.

„Opinia mea rămâne în continuare, prețul trebuie reglementat. E o discuție lungă la cum s-a ajuns la aceste prețuri, sunt niște prețuri la fel de mari ca și în restul Europei, dar România are anumite capacități de producție pe care nu le-a gestionat până în acest moment foarte coerent”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`