Marcel Ciolacu, reacție la contrele din coaliție: Actul de guvernare e mai important decât păruiala politică. Scandalurile care țin de menajeria politică le las în seama altora

Marcel Ciolacu, reacție la contrele din coaliție: Actul de guvernare e mai important decât păruiala politică. Scandalurile care țin de menajeria politică le las în seama altora
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut, vineri, că „actul de guvernare e mai important decât păruiala politică” și că lipsa de acțiune înseamnă blocarea fondurilor europene de care România are atâta nevoie.

Acesta a mai afirmat că în anii de pandemie s-au făcut împrumuturi mari și s-au risipit mulți bani, dar treaba lui nu e să găsească vinovați, „românii îi știu mai bine”, ci să vină cu soluții.

Reacția lui Ciolacu vine în contextul mai multor contre între membrii PSD și PNL pe tema vinovaților pentru deficitul bugetar mare pe care-l avem și a măsurilor ce ar trebui implementate pentru acoperirea acestui deficit.

Ciolacu, reacție la „păruiala politică”

„Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Un partid responsabil se află la conducerea țării pentru a arăta că este capabil să ia decizii pentru oameni, nu pentru a-și expune în piața publică frustrările politice.

Nu mă voi angaja în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu prioritățile cetățenilor. Mă voi lupta doar pentru măsurile care țin de viața oamenilor obișnuiți, de nivelul de trai și de problemele lor de zi cu zi”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Acesta a mai susținut că treaba lui e să vină cu soluții, nu să caute vinovați.

„Ca premier, am datoria să vin cu soluții concrete la realitățile din țară. Iar realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenți, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă. Datoria mea este să echilibrez situația. Lipsa de acțiune și bla bla-ul politic înseamnă, în fapt, blocarea fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltare. Și nu voi permite niciodată așa ceva! Nu fug de răspundere și nici nu caut vinovați în trecut. Românii îi știu mai bine pe vinovați.

Rolul meu este să vin cu soluții, să asigur stabilitatea politică și economică a României, să răspund la problemele cetățenilor și să îi protejez pe cei afectați de creșterea prețurilor. De asta mă voi ocupa. Scandalurile și disputele care țin de menajeria politică le las în seama altora”, a mai scris premierul Marcel Ciolacu (PSD), pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare