Marcel Ciolacu: PSD va veni cu un Plan Național de Redresare și Reziliență, cum a venit și cu un buget alternativ. La fiecare critică, vom veni și cu soluții, și cu altă viziune (VIDEO)

Publicat: 12 03. 2021, 15:18
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că social-democrații au decis, în cadrul Biroului Permanent Național de vineri, „să apere” programul național de redresare și reziliență pentru a nu fi transformat într-un alt mijloc „de alocare a fondurilor discreționar numai către anumite autorități locale”,și va prezenta un plan național alternativ.

PSD va veni cu un Plan Național de Redresare și Reziliență alternativ, a anunțat Marcel Ciolacu, președintele formațiunii

„Am avut astăzi un Birou Permanent Național, împreună cu colegii mei, primul în acest format. A fost un Birou Permanent Național Informal, în care am luat o singură decizie, aceea de a apăra programul național de redresare și reziliență, să nu fie transformat într-o nouă Anexă 7.03 sau într-un nou HG de alocare a fondurilor discreționar numai către anumite autorități locale, cum a fost și alocarea din Fondul de Rezervă al primului-ministru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preșeedintele PSD i-a criticat pe premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe care i-a acuzat că se ceartă zilnic, în plină pandemie, iar pe Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, l-a acuzat de „minciună și dezinformare”.

„Considerăm că atitudinea primului-ministru și a ministrului Sănătății nu este o atitudine normală în plină pandemie. Este inacceptabil, în plină pandemie, primul-ministru și ministrul Sănătății să se certe zilnic și să-și aducă acuzații zilnice. Este anormal să se continue cu aceste minciuni, cu dezinformări că au existat anumite loturi de vaccin în România sau n-au existat, când deja până și parlamentari sau primari de mari municipii au fost vaccinați cu aceste loturi, iar coordonatorul programului de vaccinare să spună că n-a existat în România acest lot. Este inacceptabil, repet, în plină pandemie, să încercăm prin minciună și dezinformare, în loc să avem o atitudine clară și să spunem întotdeauna numai adevărul ca să fim credibili în fața românilor, să încercăm prin manipulare să conducem o astfel de campanie de vaccinare”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum vor apăra social-democrații PNRR, președintele PSD a afirmat: „Vom folosi toate pârghiile legale interne și internaționale să evităm ca PNRR să fie o nouă Anexă 7.03 și este corect ceea ce facem”. Referitor la proiectele pe care le-ar dori partidul său în acest program, Marcel Ciolacu a precizat: „Autoritățile locale conduse de către oameni politici aleși pe listele Partidului Social Democrat au depus până acum proiecte de peste 7 miliarde. Mi se pare că numai domnul Băluță a depus proiecte de 2 miliarde de euro”.

„Colegii mei au venit cu ideea să încercăm, într-o perioadă foarte scurtă, să prezentăm noi, Partidul Social Democrat, un Plan Național de Redresare și Reziliență. Știți, la comisie, domnul ministru al Fondurilor, ne-au prezentat pilonii. Vreau să vă spun că sunt aceiași piloni în toate statele europene, acela este ghidul Comisiei pe care lucrează fiecare stat. Vom veni cu un plan național, cum am venit și cu un buget alternativ. Am spus, la fiecare critică, vom veni și cu soluții, și cu altă viziune”, a adăugat Marcel Ciolacu, președintele PSD.